Pofonegyszerű sminktrükkök, melyek igazán megkönnyítik az életed

parfüm rúzs pirosító magazin smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az interneten kismillió, magát jobbnál jobbnak, már-már életmentőnek tituláló sminktrükkel találkozhatunk nap mint nap. Ezekről természetesen az első próba után nagyrészt kiderül, hogy valahogy mégsem olyan hatásosak, esetleg egyenesen katasztrofálisak. Most viszont olyan tippeket hoztunk el nektek, melyekkel garantáltan lehetetlen mellélőni.

Tedd lerobbanthatatlanná a rúzsod

Ha szeretnéd meghosszabbítani a rúzsod tartósságát, ezt a módszert neked találták ki. A szokásos módon kend fel a kedvenc rúzsodat, majd tegyél rá egy papírzsebkendőt. Vigyél fel rá egy kevés átlátszó púdert, majd óvatosan húzd le a zsebkendőt az ajkaidról. Az a kis mennyiségű púder, ami ezzel a rúzsodra kerül, segíti rögzíteni a színt, és sokkal tartósabbá tenni azt.

Ellenőrizd a sminked különböző fényeknél

Akár hiszed, akár nem, a fények csalókák. Ha már többször is észrevetted, hogy teljesen máshogy néz ki a sminked attól függően, hogy a megvilágított fürdőben, vagy az udvaron vagy, valamit rosszul csinálsz. Figyelj arra, hogy rendesen eldolgozd a sminked, így nem lesz foltos. A legjobb, ha igyekszel minél természetesebb fényben sminkelni, így nem érhet meglepetés.

Ellenőrizd a sminked különböző fényeknél Forrás: Shutterstock

Helyes parfümhasználat

Ha azt szeretnéd, hogy minél tovább kitartson a parfümöd illata, érdemes megfogadni néhány tanácsot. A legfőbb, hogy a megfelelő helyekre fújd. Ahelyett, hogy az egész tested befújnád, maradj a taktikai pontoknál, mint a csukló, a fül mögötti rész vagy a haj.

Kontúrozás természetesen

A kontúrozás igazán rosszul is elsülhet, ha nem a megfelelő helyekre összpontosítasz. Mivel mindenkinek más az arcformája, nem olyan könnyű feladat megtalálni a számodra legmegfelelőbb technikát, de ebben is segítünk.

Fogj egy ceruzát, és tedd az arccsontod alá hosszában. Így könnyedén belőheted a szögeket, és egyszerűbben megtalálhatod a megfelelő, "kontúrozandó" helyeket.

A kontúrozás igazán rosszul is elsülhet, ha nem a megfelelő helyekre összpontosítasz Forrás: Shutterstock

Soha többé rúzsos fogak

Mindannyian átéltük már, és mindannyian tudjuk, mennyire kínos. Épp az ilyen helyzetek elkerülése érdekében jó már előre felkészülni. Ha kész vagy a rúzsozással, tedd a mutatóujjad a szádba, majd szorosan zárd össze az ajkaidat, és óvatosan húzd ki az ujjad. Így a potenciálisan fogakra kerülő rúzs az ujjadon marad, és még véletlenül sem történik később baleset.

Rúzs mint pirosító

Gondoltad, hogy a kedvenc rúzsodat akár pirosítóként is használhatod? A legjobb az egészben, hogy azzal, hogy a szád és az orcád ugyanolyan árnyalatban pompázik, sokkal egységesebb és harmonikusabb lesz az összhatás.

A kedvenc rúzsodat akár pirosítóként is használhatod Forrás: Shutterstock

Csak annyit kell tenned, hogy az éppen használatban lévő rúzst az ujjaiddal felviszed az arcodra. Könnyen építhető, így egyszerűen elérheted vele a megfelelő intenzitást. Csak arra figyelj, dolgozd el minél alaposabban, hogy ne legyen foltos.

Villámgyors körömlakk szárítás

Rémesen bosszantó, amikor az ember lányának végre sikerül (közel) tökéletesen kifesteni a körmeit, majd egy óvatlan mozdulattal mégis elkenődik az egész, és kezdhetjük elölről. Ezzel a fantasztikus trükkel viszont mindez a múlté! Csak egy tál jéghideg vízre van szükség, és egy perc alatt megszáradnak a körmök.

Ha befejezted a festést, csak tedd a kezed néhány percre a hideg vízbe. Ez segít felgyorsítani a száradási időt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.