"Talán még találkozunk" - Tóth Andi után újabb énekesnő jelentette be visszavonulását

Marge magyar zeneipar visszavonulás énekesnő zeneipar
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű énekesnő, Marge hosszú poszttal jelentkezett közösségi oldalán, amelyben többek között arról írt, milyen méltatlan helyzetben vannak a magyar énekesnők.

Batta Zsuzsanna, ismertebb nevén Marge egy 2017-es fellépésen készült fotót posztolt Instagram-oldalára, és hosszú, mélyre ható bejegyzésben írta le őszinte gondolatait. Az énekesnő azzal kezdte a szívbemarkoló posztot, hogy 2017 óta csak érzésből zenél.

"Az utolsó nagy koncertemen a Budapest Parkban. Megtörten, egy olyan karrierívben, ahol a rosszabbnál rosszabb döntések sorozatának áldozataként zuhantam lefelé "mind szakmailag, mind emberileg. Nehéz volt felállni belőle, és még nehezebb azt mondani minden nap, hogy jó nekem, ha nem énekelek, mert amikor énekeltem, boldogtalan, elveszett, magányos és kihasznált voltam nőként. Nem, nem rinya ez, hanem a magyar szólista nők valósága a zeneiparban"

Marge a posztban arra is kitért, hogy amíg a nők nem emelik egymást, a nagy rendezvények pedig csak férfiakkal és zenekarokkal kommunikálnak, a női elóadók helyzete nem fog megváltozni. Nagyon úgy fest tehát, hogy Tóth Andi után Marge is abbahagyja az éneklést, erről egy március elején közzétett videóban is vallott. A kétgyermekes anyuka ezzel zárta a posztját:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.