Tavaszi megújulás az arcápolási rutinodban: így készítsd fel a bőröd a melegebb hónapokra

tavasz arcápolási rutin magazin bőrápolás arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tavasz a megújulás, az újrakezdés időszaka, a természet éledezik, nyílnak a virágok. Itt a kínálkozó alkalom, hogy az arcápolási rutinunkat felfrissítsük és felkészítsük az arcbőrünket a melegebb hónapokra.

1. lépés Tisztítás

Az arcápolási rutinunkhoz az is hozzátartozik, hogy tisztán és rendben tartsuk a bőrápolási és sminktermékeinket. A tavaszi nagytakarítás során érdemes ezeket átnézni, átválogatni. Ilyenkor remek lehetőség adódik arra, hogy ellenőrizzük az általunk használt termékek szavatossági idejét is. Tisztában vagy vele, hogy a különféle kozmetikai termékeken található kis tégelyben látható szám mit jelent? Megmutatja, hogy mennyi ideig használhatod az adott terméket. Szakíts erre is időt, hogy átnézd a lejárati idejüket és megválj azoktól, amelyeket már időn túl őrizgetsz a polcodon.

A bőrápolási és sminktermékeinket érdemes átnézni, átválogatni Forrás: Shutterstock/Kostikova Natalia

2. lépés Használj bátran élénk színeket!

A meleg hónapokban a nők szívesebben hordanak élénk színű ruhákat, illetve a sminkelés során is bátrabban nyúlnak a világosabb pirosítókhoz vagy az extrémebb színű szemhéjpalettákhoz. Most itt az ideje annak, hogy ezeket a termékeket előszedjük a fiókok mélyéről és használjuk őket a mindennapokban.

3. lépés Hámlasztás

A száraz, hideg időjárás nemcsak az arcbőrünket viseli meg, így a tavasz kiváló alkalom egy alapos hámlasztásra, amivel búcsút inthetünk a kirepedezett, durva tapintású bőrnek. A legjobb megoldás, ha zuhanyozás közben egy hámlasztó kesztyű segítségével, körkörös mozdulatokkal átmasszírozzuk az egész testünket, majd a zuhany után alapos hidratálással spékeljük meg a műveletet. Az arcbőrünkről sem feledkezzünk meg, hámlasztó arcradírral távolítsuk el az elhalt hámsejteket, hogy újra élettel teli és üde legyen a bőrünk. Ha már szóba került a hidratálás, tavasszal tanácsos egy időre félretenni a nehezebb, zsírosabb krémeket, helyette használjunk könnyebb, lágyabb állagú termékeket.

Hámlasztó arcradírral távolítsuk el az elhalt hámsejteket Forrás: Shutterstock

4. lépés Fényvédelem

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy milyen fontos a fényvédelem. Nemcsak azokban a hónapokban, amikor hétágra süt a nap, hanem akkor is, amikor meleg sállal, sapkával takarjuk el az arcunk nagy részét. A téli hónapok után tavasszal érdemes növelni a fényvédőnk SPF számát, és minden reggel gondosan ügyelni arra, hogy megfelelő faktorszámú fényvédővel az arcunkon induljunk útnak. Mielőtt megvásároljuk a legmegfelelőbbet, nézzünk utána, mit tartalmaz, próbáljuk ki, hogy milyen érzés viselni, nem irritálja-e a bőrünket. Fontos, hogy szívesen viseljük és szeressük az adott terméket, hiszen az elkövetkezendő hónapok egyik kihagyhatatlan kelléke lesz számunkra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.