Húsvéti programok, melyeket a család minden tagja élvezni fog

ünnep család húsvét szórakozás program szabadidő Hollókő hagyomány programajánló ingyenes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hat napos lesz idén a tavaszi szünet, mely április 6-tól 11-i tart. Nagy része tehát a húsvéttal telik majd, de ennek ellenére vagy éppen ezért ennyi ideig a lakásba szorulva, gyerekekkel, nem élhető helyzet. Ne is maradjon otthon, aki megteheti! 

A remélhetőleg szép tavaszi időben idén is számos olyan húsvéti programot kínálnak a szervezők, melyet a család minden tagja élvezni fog.

Húsvéti Sokadalom - Budapest

A négynapos hosszú hétvégén lesznek Marvel- és Disney-hősök, állatsimogató, koncertek, játékok, bohócműsorok, de felnőtt koncertekkel is készültek a szervezők. A Budapest Feszt eseményét Zuglóban, a Mogyoródi úti sportpályán rendezik meg. A belépés kicsiknek és nagyoknak is ingyenes.

Hollókői Húsvéti Fesztivál - Hollókő

Hollókő hazánk ékszerdoboza. A faluban járva az ember azt érzi, megállt az idő, de nem most, hanem valamikor nagyon régen. Az Ófalu parasztházai és a köves utcák régi korokat idéznek, a palóc népviseletbe öltözött nők és férfiak látványa különleges a városi ember számára. A faluban a hagyományos húsvéti szokások elevenednek meg a négynapos rendezvényen.

A faluban a hagyományos húsvéti szokások elevenednek meg Forrás: MTI/Komka Péter

Emellett kiállításokkal, népzenei koncertekkel, tojásfestéssel, táncházakkal, kirakodóvásárral és még sok vidám programmal várja Hollókő a húsvétkor odalátogatókat. Nagypénteken a belépés a rendezvény területére ingyenes, ám az ünnep többi napján a programok csak belépőjeggyel látogathatóak.

Húsvét az arborétumban - Budakeszi Vadaspark

Nagypénteken délelőtt kezdődnek a vadasparkban a húsvéti programok, húsvéti kézműves foglalkozással, melynek keretein belül a gyerekek kifújt tojások festése mellett sok más díszítő technikát is kipróbálhatnak majd.

A kutyaagility területén - a hosszú hétvégén a kutyáknak máshol kell sportolniuk - állatsimogatót találnak majd a családok, ahol bárányok simogathatóak, de nyuszikkal is találkozhatnak a gyerekek.
A 30 hektárnyi területen a gyerekek biztonságban ismerkedhetnek a természettel, részt vehetnek a tojáskeresésben, bújócskázhatnak, és aki hétfőn érkezik, az az erdőben - térkép segítségével -"nyúlfészekre" is lelhet.

A Budakeszi Vadasparkban állatsimogatót találnak majd a családok Forrás: Surányi Linda - Budakeszi Vadaspark

A belépés a szokásos díjfizetés mellett lehetséges, ám, aki nyúlfészket talál, cserébe ajándékcsomagot kap a szervezőktől.

Húsvét a Skanzenben - Szentendre

A szabadtéri néprajzi múzeum már önmagában is hatalmas élmény a gyerekeknek (és a szüleiknek is), ám húsvétkor még a szokásosnál is többet adhat a kicsiknek, ha idelátogat a család.

A tojáspatkolástól a különböző tájegységek tojásdíszítési motívumain és szokásain keresztül, a kiszebábkészítésen, gyertyamártáson, szalmanyúlkészítésen és még számtalan hagyományon át a táncig lesz minden, amiről eddig csak hallottál, vagy még azt sem. Koncertekkel, mesékkel, játékokkal, kalácsszenteléssel és kóstolással vár minden érdeklődőt a Skanzen, a szokásos belépőárakkal.

A szabadtéri néprajzi múzeum már önmagában is hatalmas élmény a gyerekeknek, ám húsvétkor még a szokásosnál is többet adhat a kicsiknek Fotó: Mudra László - Origo

Húsvéti forgatag a Tündérkertben - Budapest

A 23. kerületben, Soroksáron is lesz húsvét, nem is akármilyen. Az egész napos programok mellett, mint amilyen többek között a fajátszótér, a népi játszóház, a kosaras körhinta vagy a nyuszisimogató, a kézműves foglalkozások és az arcfestés, koncertekkel, táncházzal is kedveskednek az idelátogatóknak a szervezők.

S ha ez nem lenne elég, gólyalábas nyuszishow-val, tombolával és az elmaradhatatlan tojéskereséssel mindenkit szeretettel várnak a Tündérkertben húsvét vasárnap. A belépés a rendezvényre ingyenes.

Mindenkinek kellemes húsvéti ünnepeket és jó szórakozást, vidám perceket kívánunk!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.