Gombos Edina megmutatja, mennyibe kerül egy orvosi vizsgálat az USA-ban

Forrás: Gombos Edina/Instagram -
orvos USA Amerika Gombos Edina biztosítás orvosi vizsgálat orvosi rendelő háziorvos röntgen
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egykori műsorvezető és családja évek óta az Egyesült Államokban él. Edinát a gerince kényszerítette orvoshoz, s ha már így hozta az élet, úgy gondolta, megmutatja, milyen Amerikában orvoshoz menni. 

Edina rendszeresen készít videókat az Instagramra az amerikai életükről, nem meglepő, hogy ha már ott volt, azt is megmutatja, hogyan működik választott hazájában az egészségügyi rendszer.

A posztból kiderül, hogy 27 percet töltött a háziorvosánál - előző nap bejelentés nélkül ment, akkor 1 óravolt a várakozási idő -, mely alatt két injekciót kapott, az orvos elektronikus recept formájában felírt neki gyógyszereket, melyeket kizrólag a kiválasztott patikában lehet kiváltani.

Gombos Edina Forrás: Gombos Edina/Instagram

Azt is megtudhatjuk Gombos Edina videójából, hogy a vizsgálatokat - így a másnapi gerincröntgent is - a választott biztosító állja, de a házi orvosi vizitkor biztosítótól függően mindig fizetni kell önrészt, ami az ő esetében 20 dollár, azaz kb. 7000 forint volt.

A biztosítási rendszerrről az ex-műsrovezető a videó melletti szöveges részben ír bővebben:

"A biztosítótársaságok különböző ellátási csomagokat kínálnak, rendkívül széles skálán mozgó árakon. Az alulbiztosítottak és azok, akiknek nincs biztosításuk (lakosság kb. 9 százaléka), jelentős költségekkel szembesülhetnek bizonyos ellátások esetén. A sürgősségi ellátás kötelező a kórházaknak, tehát mindenkit ellátnak. Az idősebbek (65. évtől) automatikusan biztosítottá válnak, az ő ellátásukat az úgynevezett Medicare rendszer fedezi. Ide tartoznak még pl. a hadsereg tagjai, veteránok, fogyatékkal élők, stb.. A másik állami program a Medicaid, amely a szociálisan hátrányos helyzetűeknek nyújt egészségbiztosítást" - írja posztban, hozzátéve, hogy az elltás csúcsminőségű és a tisztaság a jellemző minden egészségügyi intézményre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.