Liptai Claudia: "Máig konkrétan fizikai fájdalmat érzek, ha csak ránézek a képeire"

Forrás: Schmidt Barbara/Life.hu -
halál Gesztesi Károly Liptai Claudia Gesztesi Panka megemlékezés születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Április 16-án töltötte volna be 60. életévét Gesztesi Károly, a három évvel ezelőtt tragikus hirtelenséggel elhunyt színész. Születésnapja kapcsán beszélt róla volt felesége, Liptai Claudia. 

Gesztesi Károly 2020. január 4-én a Ferdinánd-hídon haladt autójával, amikor rosszul lett. Félrállt, mentőt hívott, az életmentők 50 percig küzdöttek az életéért, de nem tudták megmenteni: a színész szíve megállt. Családja, barátai emlékeztek rá az nlc.hu összeállításában, köztük egykori felesége, Panka lányának édesanyja, Liptai Claudia is.

Gesztesi Károly Forrás: Schmidt Barbara/Life.hu

"Nagyon furcsa érzés egy olyan születésnapot ünnepelni, ami igazából nincs. Elszomorít. Ő az életemben az egyik olyan ember, aki sosem fog meghalni. Fizikailag lehet, hogy elment, és ebben a formában nincs már köztünk, mégis annyira él bennem. Pont tegnap este sírdogáltunk együtt Pankával, mert egy hatalmas puttonyt hagyott itt nekünk, nagy fájdalmat, és valami olyan hiányt, amit egyszerűen nem lehet pótolni, akármennyire is szeretné az ember" - mondta el a színésznő, aki szeretett volna jópofa történetekkel előállni, hogy megmutassa, milyen volt Gesztesi Károly, de végül másképp döntött.

"Nehéz arról beszélnem, hogy milyen volt, mert máig konkrétan fizikai fájdalmat érzek, ha csak ránézek a képeire, a fotóira Pankával. Azon kívül, hogy az életem egyik nagy szerelme volt, és nagyon-nagyon hosszú évekig a fontos része, még a kollégám és a társam is volt. A legfontosabb szerepe azonban mégiscsak az, hogy ő a kislányom apukája, és ez már örökké így marad, ha itt van velünk, ha nincs" - mesélte el a műsorvezető, hozzátéve, hogy lánya álmaiban gyakran szerepel az édesapja.

Claudia elmesélt náhány történetet arról is, hogy mennyire nehezen tanult szöveget a néhai színész, ezért mindenféle trükkel élt, például a kollégái hátára ragasztotta a szöveget, teleírta vele az alkarját, vagy levesestányér aljára helyezte a papírt egy étkezős jelenetnél.

"Végtelen és hatalmas szíve volt, ezért is annyira fájdalmas, hogy pont a szíve az, ami egyszer csak nem dobogott tovább. Mindig mindenkinek segített, mindig azt nézte, hogyan tudna embereket felkarolni, megnevettetni, jókedvre deríteni, pedig ő maga szerintem át volt itatva egyfajta melankóliával is" - emlékezett vissza egykori férjére Liptai Claudia, aki biztos benne, hogy Gesztesi Károly büszke lenne arra, hogy milyen összetartó testvérek lettek a más-más családjaiból származó gyermekei.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.