Méhmiómával műtöttek meg egy táncosnőt, akinek végül a karját is amputálni kellett

Brazília jóindulatú daganat operáció műtét mióma táncosnő per méhmióma amputálás
A szambatáncosnő, Alessandra dos Santos Silva miómaműtéte közben kiderült, hogy vérzés miatt az egész méhét el kell távolítani, ám komplikációk miatt ez kevés volt: amikor a nő felébredt a műtétből, azt látta, hogy bal karját könyöktől lefelé amputálták.

A 35 éves Alessandra dos Santos Silva februárban került kórházba Rio de Janeiróban, miután tavaly augusztusban a vizsgálatok jóindulatú daganatot mutattak ki nála. Méhmióma műtétre volt szüksége. Ám a műtéti komplikációk miatt teljes méheltávolításra került sor.

A táncosnőt meglátogató családtagok vették észre, hogy bekötözött keze és lába hideg, ujjai elsötétültek. Február 6-án a családjával közölték, hogy át kell szállítani a botafogói Aloysio de Castro Állami Kardiológiai Intézetbe - a családtagok szerint ekkorra a már intubált Silva karja gyakorlatilag fekete volt.

Az orvosok a táncosnő végtagját nem tudták megmenteni, február 10-én a családjával közölték, hogy amputáció nélkül fog meghalni, mert a veséje és mája tönkrement.

Az amputáció után Alessandrát kiengedték ugyan a kórházból, de pár hét múlva kiderült, hogy komoly bajok vannak a varrataival. Március 4-én ismét kórházba került, ahol további egy hónapot töltött.

A 11 éve párkapcsolatban élő táncosnő elmondta, hogy gyermekről álmodoztak, de most fogalma nincs, hogyan fognak megélni, hiszen sem táncolni, sem szépségszalonban dolgozni nem tud egy kézzel.

„Azt akarom, hogy a felelősök fizessenek, a kórház pedig vállalja a felelősséget, mert sikerült véget vetniük az életemnek. Tönkretették a megélhetésemet, a karrieremet, az álmomat... mindent" – mondta a szambatáncos.

Alesandra családja hálás a lány barártainak, akiknek köszönhetően került be abba a kórházba, ahol végül meggyógyították a nőt - írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.