Kiderült, miért kell felhúzni a repülőn a napellenzőt fel- és leszálláskor

Forrás: Shutterstock -
repülő érdekesség Tiktok
A Virgin Australia légiutas-kísérője, Brodie Capron a TikTok-on válaszolt több gyakran felmerülő, repüléssel kapcsolatos kérdésre.

Az egyik felhasználó a repülőgépek csapvizének minőségéről érdeklődött, Capron pedig megnyugtatta őt: az a víz szűrt és tiszta, tehát biztonságosan el lehet fogyasztani.

A nézők emellett megtudták, hogy a napellenzők felhúzása le- és felszálláskor arra szolgál, hogy az utasok észrevegyék, ha valami szokatlant látnak, egyúttal értesíthessék a személyzetet.

Forrás: Shutterstock

Kiderült az is, hogy a repülőgépek rendelkeznek szennyvíztartállyal, amit minden út után kiürítenek, tehát az ürülék nem a levegőbe távozik. Azok, akik attól tartottak, hogy esetleg valaki hirtelen feltépi az ajtót utazás közben, szintén megnyugodhattak: Capron elárulta, hogy a nyílászárók repülés közben történő kinyitása emberfeletti erő nélkül lehetetlen – írja a 24.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.