Müller Péter: Halál és háború mindig volt, ez nem újság

Forrás: Shutterstock -
halál hír háború Müller Péter heti útravaló
Egy-egy mondat néha többet ér, mint száz könyv. Egy érzés- és gondolatmagocska megtermékenyít, a tiéd lesz, és segít élni. Jobban megismered önmagadat, a társadat – és talán az életedet is. Olvasd el a Life.hu-n, és hagyd magadban megérni. Heti útravaló Müller Pétertől.

Akkor lesz jó világ, ha az újságok nem a halálozási hírekkel, vasúti szerencsétlenségekkel, gyilkosságokkal, rákbetegségekkel, háborúkkal és földrengésekkel lesznek tele, hanem azt hozzák a címoldalon, hogy „megszületett Vavrinecz Potyka, három és fél kilós, boldogan szopik és nevet."

Üzlet csak a rémületkeltésben, a botrányokban van. Forrás: Shutterstock

Mert ez is nagy történet, csak nem szenzáció. Ezzel nem lehet eladni a lapokat, csak a félelemmel és a botrányokkal. Nem a csodálatos Élet a hír, hanem a félelem és a halál. Halál és háború mindig volt. Ez nem újság. Az újság, hogy mégis élünk! A világ legcsodálatosabb művének címe: Örömhír. Evangélium. S ebben nemcsak születés van, de még feltámadás is. Üzlet csak a rémületkeltésben, a botrányokban van. Erre mondta Hamvas Béla, hogy „létrontás".

Müller Péter korábbi írásait ITT olvashatod!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.