Só és citrom - ennyi kell a kristálytiszta vécéhez

Forrás: Shutterstock/New Africa -
takarítás háztartás wc
A fürdőszoba és a vécé tisztán tartása kiemelten fontos, különösen a nyári hónapokban, amikor a baktériumok számára ideális a meleg környezet. A drága vegyszerek helyett válaszd ezt az olcsó és egyszerű házi praktikát, amely tisztít, fertőtlenít és megelőzi a dugulásokat!

A sós-citromos takarítószer elkészítéséhez csak egy fél citromra és 2-3 evőkanál sóra lesz szükséged. Facsard ki a citrom levét egy tálba, majd keverd hozzá a sót, hogy pépes állagú keveréket kapj! Makacs szennyeződés esetén adhatsz hozzá egy kanál szódabikarbónát, illetve használhatsz citromlé helyett vízben feloldott citromsavat is.

A sós-citromos keverék használata egyszerű, hatékony és olcsó Forrás: Shutterstock/New Africa

A sós-citromos keverék használata egyszerű: öntsd a vécécsészébe, majd súrold körbe a kagyló belsejét egy vécékefével! Hagyd állni 10 percig, hogy a pép kifejtse a hatását, majd öblítsd le! Ha az első próbálkozás után még nem tiszta a felület, ismételd meg a folyamatot, de ezúttal mindenképp adj szódabikarbónát is a keverékhez!

Ezzel a természetes, hatékony és olcsó módszerrel garantáltan ragyogóan tiszta lesz a vécéd, ráadásul az ökológiai lábnyomod sem nő.

Ha kíváncsi vagy egy extra tippre, mellyel a hatás fokozható, olvasd el a Lakáskultúra cikkét!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.