Ezek Pétervárad legszebb látnivalói

Forrás: Shuterstock / Készítette: Andrej Antic -
látnivaló utazás Pétervárad magazin Exit fesztivál
Pétervárad, vagy ahogyan a helyiek nevezik, a vajdasági Novi Sad városának egyik legszebb és leginkább történelmi városrésze. A városban rengeteg látnivaló van, amelyek számos turistát vonzanak minden évben.

A város leginkább a híres Péterváradi erődről ismert, amelynek építése a 18. században kezdődött és az Osztrák-Magyar Monarchia védelmében épült. Az erőd a Vág és a Dunántúl találkozásánál helyezkedik el, amely stratégiai helyet biztosított a hadviselő felek számára. Az erődöt 2001-ben felújították, és azóta az egyik legfontosabb turisztikai látványossággá vált. Az erőd falai között számos múzeum, kiállítás és koncertterem található, amelyek mindig izgalmas programokat kínálnak a látogatóknak.

Forrás: Shuterstock / Készítette: Andrej Antic

A város egyik legjobb helye a Dunánál található. A folyópart nagyon kellemes hely a sétálásra, és számos kávézó, étterem és bár található itt. A Duna felett található híd pedig gyönyörű látványt nyújt a városra, különösen éjszaka, amikor az egész város fényekbe öltözik.

A város központjában található a Szent György-székesegyház, amely egy lenyűgöző barokk épület. Az épület a város egyik legismertebb és leginkább ikonikus látványossága, és érdemes megtekinteni a csodálatos belső teret és a gyönyörű freskókat.

A városban számos kulturális program és fesztivál is található. Az egyik legnépszerűbb esemény az évente megrendezett EXIT fesztivál, amely az egyik legnagyobb zenei fesztivál Európában. A fesztivál a Péterváradi erődben kerül megrendezésre, és az élőzene és a szórakozás szerelmeseit vonzza az egész világról.

Forrás: Facebook.com/EXIT Festival

A városban található a Vajdasági Múzeum is, amely a régió történelmének számos aspektusával foglalkozik. A múzeum gyűjteménye magában foglalja a régió régészeti leleteit, az etnográfiai anyagokat, valamint a művészeti és történelmi tárgyakat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.