Ez történik a testeddel, ha túl sokáig viseled ugyanazt a pizsamát

Forrás: Shutterstock/Lia Koltyrina -
alvás életmód hálóruha
Felmérést készítettek arról, melyik nem milyen gyakran vesz fel tiszta hálóruhát. Kiderült, hogy a nők közel három hét, a férfiak két hét után cserélik tisztára a használt ruhadarabot. Ha te is ritkán dobod a szennyestartóba a hálóruhádat, jobban teszed, ha változtatsz ezen a szokásodon: a túl sokáig viselt textil akár betegséget is okozhat – írja a Mindmegette.

Sally Bloomfield, a London School of Hygiene and Tropical Medicine szakembere szerint a ritkán cserélt pizsamákon a bőrünkről folyamatosan hulló elhalt hámsejtek felhalmozódnak, amelyeken a mikroorganizmusok általában nem okoznak gondot, ám ha kényesebb helyre kerülnek, könnyen megbetegíthetnek.

Forrás: Shutterstock

Mint a Mindmegette írja, Bloomfield azt tanácsolja: legalább hetente cseréljük tisztára a pizsamánkat, mert később lehet, hogy még a mosógép sem tudja tisztára varázsolni. Ezek a mikroorganizmusok egyébként más ruhadarabokra, törölközőkre is átkerülhetnek a pizsamáról.

A professzor arra is felhívja a figyelmet, hogy

a textileken gyakran előfordulnak az úgynevezett staphylococcus baktériumok is,

melyek sebekbe, horzsolásokba kerülve fertőzést okozhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.