Novozánszki Fanni VV Fanni gyilkosság másodfokú ítélet B László halottá nyilvánítás
Hat éve nem tudják halottá nyilváníttatni szülei a 2017-ben eltűnt Novozánszki Fannit. A másodfokú ítéletig ugyanis szükség lett volna ehhez a gyilkosa beismerő vallomására is.

Már nem kell lányuk gyilkosának beismerő vallomására várniuk VV Fanni szüleinek, a másodfokú ítélet kihirdetése után elég, ha az édesanyja vallomást tesz.

Novozánszki Fanni 2017-ben tűnt el, s noha rendőrség az első bejelentés után pár órával már tudta, hogy kit kell keresnie: a gyanúsított B. László lett, aki utoljára Fanni lakásán járt. A bírósági ítélet szerint a férfi az akkor 24 éves lányt nyereségvágyból támadta meg, bár ő végig tagadta, hogy köze lenne az ügyhöz, annak ellenére is, hogy kamerakép készült arról, ahogy a fiatal lány élettelen testét cipeli a garázsba.

VV Fanni Betti Forrás: RTL Sajtóklub

VV Fanni teste sosem került elő, így továbbra is eltűntként tartják nyilván, mert halotti bizonytványt csak a test vizsgálata után állíthattak volna ki. Ám ennek most vége. Erről a család jogi képviselője, dr. Lichy József nyilatkozott a Borsnak.

"Bár még mindig nem érkezett meg a másodfokú bírósági ítélet leírása - eddig arra vártunk -, a jövő héten, vagyis június közepén kereseti kérelmet nyújtunk be a halottá nyilvánítás ügyében. Sajnos sokat kellett várni erre a pillanatra, de ilyen a joggyakorlat: ha gyorsítani szerettük volna, akkor B. Lászlónak kellett volna vallomást tennie, hiszen bizonyíthatóan ő látta utoljára Fannit. Ő viszont nyilván nem mondta volna azt, hogy halott a lány. Így hát meg akartuk várni a másodfokú ítéletet, ami májusban megszületett. Most már nem kell a férfinak nyilatkoznia, elég lesz Fanni édesanyjának vallomást tennie, és megszületik az ítélet. Mivel hamarosan kezdetét veszi az ítélkezési szünet, a tényleges halottá nyilvánításra ősz környékén számítunk" - mondta el a lap kérdésére az ügyvéd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.