háztartási tippek élősködő cseresznye
Könnyen elmegy az ember kedve a cseresznyétől, amint az első apró, fehér kukacot észreveszi benne... Az pedig alapszabály, hogy ha egyben van, akkor szinte biztos, hogy az összesben ott figyel majd legalább egy kártevő. Megenni se nem gusztusos, se nem ajánlott, de van egy hatásos módszer arra, hogy kicsalogasd a kis élősködőket az ínycsiklandó gyümölcsből.

Megosztó a téma: mi legyen a kukacos cseresznyével? Van olyan háziasszony, aki kidobja – értsük meg őket is –, mások viccel ütik el a dolgot, mondván: nem nézni, hanem enni kell a cseresznyét.

Van, aki egyszerűen vízbe teszi a cseresznyét, ahol - levegő híján - néhány perc alatt kibújnak a kis fehér kukacok. Ez azonban nem teljesen hatékony módszer, és ha csak néhány is megbújva marad a gyümölcsben, hát... A Ripost bemutatott egy régi módszert, ami viszont 100 százalékos sikert hoz a kukactalanításban.

Forrás: Shutterstock

A recept a következő: végy egy szép nagy tálat, önts bele jéghideg vizet (tehetsz bele jégkockát is). Adj hozzá 1-2 evőkanálnyi ecetet, és zúdítsd bele a kukacos cseresznyét. Az ecet és a hideg túl sok egyszerre a kis kártevőknek, fejvesztve menekülnek majd. Egy-két óra alatt mind kibújik a cseresznyéből, és akkopr aztán nyugodtan megeheted, vagy akár be is főzheted.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.