4 dolog, amit soha ne viselj repülőn, ha nem akarod, hogy pokoli legyen az utad

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
ülőhelyzet repülőút viselet repülés ruha
Miközben a nyaralásra a legextravagánsabb, legszexibb ruháinkat pakoljuk a bőröndbe, a repülőúton több okból is érdemes kényelmes ruházatot viselni. 

A biztonsági ellenőrzés és a folyamatos ülés miatt érdemes olyan ruházatot választani a repülőútra, ami kényelmes, praktikus, könnyen le- felvehető, nem szorít, nem nyom sehol. Azonban akadnak olyan emberek, akik fittyet hánynak a kényelemre.

Egy orvos most elárulja, melyek azok a dolgok, amelyek viselését egyáltalán nem javasolja repülőút során.

1. Szűk alsónemű

Ha szűk alsóneműt viselünk repülés közben, hosszan tartó ülőhelyzetben extra nyomást gyakorolunk az ereinkre, ami súlyosbítja a lábdagadást, valamint a láb zsibbadását és bizsergését. Érdemes olyan alsóneműt választani, amelynek a varrásai nem nyomják a bőrünket.

Nem mindegy, milyen ruhában utazunk. Fotó: Csudai Sándor - Origo

2. Szoros nadrágok

A szoros derékpánttal rendelkező nadrágok, szoknyák, rövidnadrágok vagy ruhák viselése kerülendő hosszú utazás során. A szűk ruházat viselése ugyanis puffadást okozhat, ronthatja a vérkeringést, ami vérrögök kialakulásához vezethet.

"Amikor sokat ülünk repülés során, hajlamosak vagyunk többet enni és inni, mint általában, ennek következtében a hasunk könnyen felfúvódhat. A szoros derekú nadrágok súlyosbíthatják ezeket a tüneteket" - magyarázza Dr. Ward, a Didcot-i Woodlands Medical Center orvosa.

3. Kontaktlencse

Bár ez nem a ruhadarabok közé tartozik, fontos megemlíteni. A repülőgépen a levegő sokkal kevesebb nedvességet tartalmaz, mint a normál környezetünk, ez pedig nagyon száraz érzést okozhat a nyálkahártyás felületeinken - mint például a szemekben, a torokban és az orrban. Ha hosszú ideig viselünk kontaktlencsét ilyen környezetben, a szemeink irritálttá válhatnak. Vagy távolítsuk el a kontaktlencsét a repülés előtt és viseljünk szemüveget, vagy használjunk rendszeres kontaktlencse-sóoldatot, hogy nedvesek maradjanak a lencsék - írja a The Sun.

4. Szűk, hegyes orrú cipők

A szűk cipők első ránézésre nagyon divatosnak tűnhetnek, de komoly kényelmetlenséget okozhatnak. Egy hosszú repülés során sokáig ülünk egy helyben, és kevesebbet mozgatjuk a lábunkat, mint általában, emiatt a bokánk könnyen megduzzadhat, bedagadhat. A szűk cipő ezen a helyzeten csak még inkább ront.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.