Színészek, akik majdnem belehaltak a forgatásba

Forrás: Getty Images/FilmMagic/Taylor Hill -
kaszkadőr jelenet forgatás komoly veszély csónak
Sok színész nem adja át a munka nehezét a kaszkadőröknek, és saját életüket teszik kockára, hogy a film minél valósághűbb legyen. Mutatjuk, kik azok a bátor színészek, akik a munkájuk miatt kerültek életveszélybe. 

Joseph Gordon-Levitt

Joseph Gordon-Levitt Forrás: AFP

A Fék nélkül című akcióthrillerben Joseph Gordon-Levitt egy szélsebesen (30 mérföld/órás sebességgel) száguldó biciklis futárt alakít, aki egy korrupt zsarut üldöz. A színész megtagadta a kaszkadőr segítségét, mert túl sok jelenetben kellett volna helyettesítenie őt, és úgy érezte, így már nem is ő játszana a filmben.

Az egyik jelenetben azonban elütötte őt egy taxi, ami a forgatás alatt hajtott át a biztonsági kapukon.

Levitt a taxi hátsó szélvédőjének csapódott, eltörte az alkarját, és belső sérüléseket szenvedett. David Koepp rendező az ütközést látva attól tartott, hogy a színész nem élte túl. Levitt közel egy hónapig lábadozott, majd újra nekiveselkedett a forgatásnak. Az már kérdéses, hogy törött karral hogyan biciklizett, de állítólag addigra a legtöbb biciklis jelenetet már felvették.

Charlize Theron

Charlize Theron Forrás: Getty Images/Frazer Harrison

A sokoldalú színésznő 2005-ben, az Aeon Flux című akciófilmben is kitett magáért: egy jelenet kedvéért megtanult szaltózni.

Ám az egyik hátraszaltója során nem sikerült talpra érkeznie.

Az esés következtében porckorongsérvet szenvedett, és kicsin múlt, hogy a gerincvelője nem sérült meg. Két hónap fizikoterápia után szerencsére felépült, és folytatta a forgatást.

Meryl Streep

Meryl Streep Forrás: Getty Images/FilmMagic/Taylor Hill

A háromszoros Oscar-díjas Meryl Streepről nem gondolnánk, hogy akciójeleneteket is vállalt, ám az 1994-es Veszélyes vizeken című kalandfilmben ö maga ült a csónakban a vadízi evezések során, és valóban veszélybe került az élete. Streep egyébként felhívta arra a figyelmet, hogy nem tud evezni, és jobb lenne egy dublőr, de a rendező, Curtis Hanson ragaszkodott a jelenlenethez, hogy minél hitelesebb legyen a film.

A sodrás olyan erős volt, hogy a színésznő csónakja felborult, ő pedig a jéghideg vízbe esett.

Színészpartnere, Kevin Bacon ugrott utána, és együtt sikeresen megkapaszkodtak egy sziklában. Miután Streep kimászott a partra, a rendezőhöz fordult, és halkan így szólt: "Ha legközelebb azt mondom, hogy valamit nem tudok megcsinálni, azt hidd el nekem, jó?"

Halle Berry

Halle Berry Forrás: getty Images/WireImage/Frazer Harrison

Az Oscar-díjas színésznő többször is komolyan megsérült a forgatások során, volt, hogy az élete is veszélybe került. A Gothika című horrorfilm forgatása közben eltörte a karját, a Macskanő egyik jelenetében beverte a fejét egy világítóberendezésbe, a Felhő Atlasz című filmben pedig a lábát törte el.

A legdurvább baleset viszont a Halj meg máskor című film forgatása közben érte, amikor félrenyelt egy falat fügét, és majdnem megfulladt.

Berry ebben a jelenetben fügével próbálta elcsábítani a James Bondot alakító Pierce Bronant, de kissé ügytelennek bizonyult. Szerencsére Brosnan időben észrevette, hogy baj van, és a Heimlich-fogással sikeresen megmentette a fulladozó színésznő életét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.