Majdnem minden férfi rossz pózban pisil - állítja egy urológus

Forrás: Shutterstock -
vizeletürítés urológus pisilés póz
Sok nő irigykedik a férfiakra, mert nagyon könnyen meg tudják oldani a pisilést. Egy utazás során csak kiszállnak az autóból, odaállnak valahova és máris könnyíthetnek magukon. A legtöbb férfi otthon is állva pisil. Egy neves angol urológus, dr. Gerald Collins azonban azt mondja, ez a póz nem egészséges a vizeletürítéshez, ideje lenne ezen a szokáson változtatni.

Dr. Collins azt mondja, a férfiaknak is ülve kellene pisilniük. Ez sokkal higiénikusabb, és jobb a húgyhólyagnak is. Ülő pózban ellazul a gerinc és a medenceizmok, a vizeletürítés pedig könnyebbé válik.

A legtöbb férfi nem akar ülve pisilni Forrás: Shutterstock

Nem egyszerű azonban rávenni a férfiakat az ülve pisilésre, túl nőiesnek gondolják, pedig az egészségük érdekében érdemes lenne változtatni. Ezt mutatja egy 13 országot felölelő felmérés is, melynek keretében 7000 férfit vizsgáltak. Kiderült, hogy a többség még mindig az állva vizelést részesíti előnyben, vannak azonban kivételek: az vizsgált ausztrál férfiak 25 százaléka, a német férfiak 40 százaléka már ülve pisil, Szingapúrban viszont a férfiak 95 százaléka még mindig csak állva hajlandó vizelni - írja a DailyStar.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.