Vigyázz! Ezzel a vizelési szokással sokat ártasz magadnak

mosdó vécé pisilés vizelés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy orvostanhallgató elárulta, miért is káros, ha akkor megyünk el mosdóba, ha nem is hív igazán a szükség.

Sabrina Bexter orvostanhallgató a TikTokon hívta fel a figyelmet egy igen káros, gyermekkorunkból ránk ragadt szokásra.

Gyerekként, mielőtt elindultunk valahová, a szüleink egészen biztosan megkértek mindket, hogy menjünk el pisilni, még akkor is, ha épp nem éreztük szükségét. Ez sok felnőttnél is megfigyelhető, vagyis, hogy "kényszerítik" magukat a vizelésre úgy, hogy közben nem is telt meg a hólyagjuk. Ez Sabrina szerint bizony igen ártlamas, és inkább ne csináljuk.

Ezzel a vizelési szokással sokat ártasz magadnak Forrás: Shutterstock

Abban az esetben, ha ez a dolog elő-előfordul, az még nem baj, de ha gyakran, akár naponta többször is úgy megyünk pisilni, hogy igazából nem érezzük sürgető szükségét, tehát a húgyhólyagunk még nem telt meg, azzal akadályozzuk a szervezetünk teljes kapacitással való működését. Sőt! Ezzel hosszú távon azt fogjuk elérni, hogy magától fog jelezni, még akkor is, ha mondjuk csak félig van telve, így gyakrabban kell majd pisilnünk.

@nosuchthingastmi

no more peeing just in case!!!!!! #pelvichealth#pelvicfloortherapy#bladderhealth#urinaryincontinence

♬ original sound - sabrina baxter, SPT

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.