Álomutazás vonattal? Szuper tengerparti úti célok érhetőek el vasúton

Forrás: mavcsoport.hu -
vonat Budapest Split tengerpart Retro Istria Expressz
A legtöbben a legszívesebben autóval vagy repülővel vágnak neki az utazásnak, de a vasutat kedvelők számára is van jó opció: ma már sok népszerű tengerpartra hálókocsis vonattal is mehetsz. 

Ha vonattal utazol a választott úti célodra, a legjobban akkor jársz, ha hálófülkéset választasz. Így az időd nagy része alvással telik, és ahogy leszállsz, máris élvezheted a nyaralásodat. Társaságtól függően 4 -6, de 1-3 ágyas hálókocsifülkékből is választhatsz - írja a MÁV weboldala nyomán a Travelo.

Splitbe például az Adria gyorsvonat klasszikus gyorsvonati szerelvénnyel közlekedik, 2. osztályú ülőhelyes, 2. osztályú fekvőhelyes, illetve 1.-2. osztályú hálókocsik közül lehet választani. A járatok Budapest és Split között augusztus 29-ig kedd/szerda és péntek/szombat éjszaka, visszafelé szerda/csütörtök és szombat/vasárnap éjszaka közlekednek.

Ha vonattal mész Splitbe, csodás tájakon utazhatsz keresztül. Forrás: mavcsoport.hu

A horvátországi úti célok közül Rijeka, Pula és Opatija is jól megközelíthető.

A Retro Istria Expressz egyik állomása a szlovéniai Postojna cseppkőbarlang, amelyet évente több mint egymillióan keresnek fel. A hegy belsejébe 4 kilométeren át kisvonat visz, ami felnőttnek és gyereknek is óriási élmény.

A 24 kilométer hosszú barlangrendszer Európa leghosszabb látogatható barlangja, ahol önálló kis állatkertet is láthatsz.

Ha Ljubljanába vágysz, akkor Budapestről a Retro Istria Expressz vonattal utazhatsz nappal, de akár éjszaka is.

A Fekete-tenger partján fekvő Várna is csalogató úti cél lehet. Bulgária csodálatos kikötővárosába kedvezményes árú City-Star menetjegyek válthatók.

Várnától csak egy ugrás Albena

A Várnától mindössze 35 kilométerre fekvő Albena a családi nyaralások ideális helyszíne. A finom homokkal borított tengerpart 150 méter széles, és 6 kilométer hosszú, a víz lassan mélyül, a partot pedig az errefelé jellemző aranyló, finom homok borítja. A nyári hőmérséklet is kellemes, a hőség ritka, és a tengeri szél is frissíti a napozókat és a fürdőzőket. Az üdülőközpont átmenő forgalommal nem rendelkező, lezárt terület, a legjobban egy óriási, csupa zöld parkra emlékeztet.

Ha Burgaszba mennél, akkor is találsz kedvezményes lehetőségeket a MÁV ajánlatai között.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.