Egészséges és kenyérmentes: szuperlaktató, ám diétás reggelik pár perc alatt

Forrás: Shutterstock -
salátalevél joghurt sonka gyümölcs omlett
Ha nem tudod, mit reggelizz, ráadásul kenyérmentes falatokra vágysz, több lehetsőség közül választhatsz, mint gondolnád. Persze a munka előtti rohanásban a gyors elkészíthetőség is fontos, ehhez mutatunk tippeket. 

Akár a munkába is magaddal vihetsz sonkás tekercseket, amiket körülbelül két perc alatt elkészítesz. Egy szelet sonkába göngyölj salátalevelet, sajtot, de humusszal is megkenheted és már kész is a tápanyagdús, ám diétás reggelid - javasolja a Diéta és Fitnesz.

Remek választás lehet a tojás minden formája. Egy zöldségekkel felturbózott rántottával vagy frittatával nem fogsz mellé. Fehérjetartalmával eltelít és rengeteg hasznos tápanyagot tartalmaz.

A tojás mindig jó választás. Forrás: Shutterstock

Ha diétázol vagy csak egészségtudatosan étkezel, de édes ízre vágysz, ne a bolti gyümölcsjoghurtot válaszd. Ha natúr joghurtba friss vagy fagyasztott gyümölcsöket teszel, még ízélményben is jobbat kapsz, mint ha a közértben vennél le valamit a polcról.

Ne feledkezzünk meg a bár szénhidrátban gazdag, de mégis egészséges és nem véletlenül ikonikus reggeliről, a zabkásáról. Persze ez csak akkor jó választás, ha nem instant porból készíted. Válassz natúr zabot, keverj bele gyümölcsöt, magvakat és már kész is. Ízlés szerint tejjel vagy vízzel is elkészítheted.

A zabkása energetizál és feltölt: ha jól készíted el. Forrás: Shutterstock

Nem mindegy, hogy mit reggelizel

Az alacsony minőségű, finomított gabonával készült vagy cukros reggeli után néhány órával drasztikusan csökken a vércukorszint. A cél a rostban, lassú felszívódású szénhidrátban és a megfelelő mennyiségű zsírokban, fehérjékben gazdag reggeli lenne.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.