II. világháborús bunkerből építettek luxusnyaralót - Képeken a csodás átalakulás

Forrás: sykescottages -
II. világháború bunker Királyi Légierő radarállomás
Dél-Angliában, a La Manche csatorna partján a brit Királyi Légierő egykori radarállomása csodás átalakuláson esett át. Az állomást 1941 elején állították üzembe, végül 1956-ban állították le és ezután sokáig hozzá sem nyúltak az épülethez, benőtte a fű és a bozót, ez rejtette el a kíváncsi szemek elől.

Átalakították a II. világháborús bunkert Forrás: sykescottages

Nem vált azonban az enyészetté, 2022-ben kérte a bunker jelenlegi tulajdonosa Jonathan Plant építész segítségét, hogy nyaralóvá alakítsa. Felújították és mára felejthetetlen élményt kínál az utazni vágyóknak. Az építész ügyelt arra, hogy a lehető legtöbb eredeti elemet megőrizze, beleértve az eredeti betonfalakat, a szabaddá vált csöveket és a világítást.

„Nagyon gyorsan világossá vált, hogy ha megőrizzük a tér szerkezetének és hangulatának nagyobb részét, könnyebben mesélhetjük el a bunker hihetetlen, második világháborúban betöltött szerepét" - mondta az építész.

Így néz ki a nappali Forrás: sykescottages

A hálószoba is elegáns Forrás: sykescottages

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.