Ne nyomd össze a házadba tévedt hangyákat, csak többen lesznek: van jobb módszer, hogy megszabadulj tőlük

Forrás: F. Larabee és A. Suarez/PLOS ONE -
borsmentaolaj szag fogkrém ecet hangya
Bosszantó és gusztustalan, ha az otthonunkat ellepik a hangyák. Egy férfi most a TikTokon osztotta meg, mit tegyünk - és mit ne - ha támadnak a kis rovarok. 

Jordan Howlett az interneten közzétett videóját az ihlette, hogy különböző fórumokon látta, milyen képtelen módokon akarnak sokan megszabadulni a hangyáktól. Az első és legfontosabb tanácsa: soha ne nyomjuk össze őket.

Ne nyomjuk össze a lakásba tévedő hangyát Forrás: F. Larabee és A. Suarez/PLOS ONE

Jordan elárulta, bár meglepő, a hangyák eltemetik halottaikat, sőt, a hangyakolóniáknak valóban vannak speciális hangyái, amelyek a testeket a fészek belsejében lévő sírba szállítják.

@jordan_the_stallion8#stitch with @Michelle Henderson | Creator #fypシ♬ Suspense, horror, piano and music box - takaya

Jordan megosztotta azt az egyszerű trükköt is, amellyel megakadályozhatjuk, hogy a hangyák bejussanak az otthonunkba, és mit tegyünk, ha már bejutottak. Az utóbbi esetben vegyünk hangyacsapdát, amelyek szagát a hangyák szeretik, így belesétálnak.

Vannak vélemények, amelyek szerint házi módszerek, hangyaspray-k helyett inkább hívjunk szakembert.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.