Ezért nem tanácsos házilag irtani a hangyákat

Forrás: Nicola Delnevo,Edith Cowan University -
otthon rovarirtás hangya
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hangyákkal mindenkinek meggyűlik a baja, mindegy, hogy vidéken vagy városban él. Ráadásul a kiirtásuk sem egyszerű, mert a hangyairtó spray sokszor csak olaj a tűzre.

Nem mindegy, milyen hangyákkal van dolgunk, mert a fekete színűeket könnyen kiűzhetjük, ám ha a sárga fajtából vagy a szárnyas rovarokból találunk otthon, akkor nem lesz egyszerű dolgunk. A fáraóhangyák dolgozói vöröses színűek, a hímek feketék és szárnyuk van. A bolyban több száz királynő is élhet, általában épületek falába költöznek be fűtő- és meleg vízvezetékek közelébe.

Nem egyszerű feladat kiirtani a hangyákat. Forrás: Nicola Delnevo,Edith Cowan University

A legfőbb probléma az, hogy ha boltban vásárolt hangyairtó spray-vel fújjuk le őket, több csoportra oszlanak, mivel támadást észleltek, és máshová is befészkelik magukat – írja az Indirekt.
Érdemesebb tehát profikra bízni az irtást, csakhogy ez nem kevés pénz. Lakás árától függően 30 ezer forint körül is lehet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.