Sokak életét keserítik meg a házakban ilyentájt felbukkanó hangyarajok, amelyek ellen sokféle módszer létezik. Íme, pár házi praktika.

Az apró és szorgos hangyák ilyenkor eláraszthatják a lakásokat, és nagyon nehéz felvenni velük a harcot. Hetekbe telhet, mire sikerül kiebrudalnunk őket az otthonunkból, és bizony nem minden praktika válik be. Aki nem szeretné vegyszerrel irtani ezeket a rovarokat, és a szódabikarbóna, valamint a sütőpor helyett kipróbálna más megoldásokat, annak itt van két praktika – szedte össze a Bors.

Búcsúzz el végleg a lakásodban ólálkodó hangyáktólForrás: Shutterstock

1. A cukor az ellenségük Ha nincs otthon más kéznél, akkor cukor és víz biztos van. Mivel a hangyák nagyon szeretik az édes ízt, így biztos, hogy ebbe a csapdába belemásznak. Elegendő cukrot összekeverni egy kis vízzel, így egy masszát kapunk: ezt egy tálkába töltve helyezzük oda, ahol látni szoktuk a hangyákat. Nem tudnak ellenállni a csábításnak, ugyanakkor szabadulni sem fognak tudni a masszából. 

2. Ecet vagy citromlé Meglepő lehet, de a hangyák egyik illatáért sincsenek oda, ezért ezekkel is hatásosan felvehetjük velük a versenyt. Citromkarikákat helyezhetünk a kritikus pontokra, vagy felmoshatunk citromlés vízzel is, esetleg körbefújhatunk egy kis ecetes vízzel a hangyák útvonalán.