Ezeket ne tedd be soha a mikrohullámú sütődbe, ha nem szeretnéd sűrűn cserélni

tanácsok mikrohullámú sütő tárgyak élelmiszerek káros
A háztartások körülbelül 80 százalékában van mikrohullámú sütő. A népszerű háztartási készülék hét-nyolc, vagy kár tíz évig is működhet, ha megfelelően használjuk. De miket ne tegyünk be a készülékbe?

Ha használjuk megfelelően a mikrohullámú sütőnket, könnyen problémák alakulhatnak ki. Márpedig manapság már nem is olyan olcsó egy ilyen készülék, ezért érdemes jobban odafigyelni rá.

Most az RGBDirect készülékszakértői megosztották, hogy milyen tárgyakat nem szabad soha betenni a mikrohullámú sütőbe, ha nem szeretnénk sűrűn cserélni a készülékünket. – derül ki az Express cikkéből.

Műanyag edények

Azokat a műanyag edényeket tilos betenni, amelyeken nincs feltüntetve, hogy alkalmasak mikrohullámú sütőben való melegítésre.

Forrás: AFP

Hungarocell

Bár csábító lehet az előző este elhozott kebabot felmelegíteni, egyes hungarocell-edényeket nem biztonságos mikrohullámú sütőbe tenni, ezért fontos, hogy ellenőrizzük a címkéket.

Fémtárgyak

A legtöbb ember tudja, hogy a mikrohullámú sütőben lévő fémtárgyak szikrákat és akár tüzet is okozhatnak.

Arra is figyelnünk kell, hogy alufóliát, fém edényeket soha ne tegyünk a mikrohullámú sütőbe. A fém visszaveri a mikrohullámú energiát, ami veszélyes helyzetet teremthet.

Forrás: Photononstop/Philippe Turpin

Fóliával bélelt edények

A szakértők szerint a fóliával bélelt edényeket, például az elviteles do bozokat, vagy a fémbevonatú eldobható csomagolásokat nem szabad mikrohullámú sütőbe tenni. A fólia szikrákat okozhat, és károsíthatja a mikrohullámú sütő belsejét.

Szőlő vagy magas víztartalmú élelmiszerek

Ha bizonyos magas víztartalmú élelmiszereket, például szőlőt mikrózunk, a "mikrohullámú plazma" nevű jelenség léphet fel.

Ha a szőlőt félbevágjuk, majd szorosan egymás mellé helyezzük, szikrák és plazma keletkezhet, ami károsíthatja a mikrohullámú sütőt. Ezek az élelmiszerek akár fel is robbanhatnak a készülékben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.