Csodás karácsonyi csillagot készíthetsz hat darab vécépapír-gurigából

karácsony advent csillag vécépapír-guriga dekoráció
Hamarosan itt a karácsony, december 3-án már advent első vasárnapját ünnepeljük. Ideje elkezdeni a dekoráción gondolkodni és dolgozni, hogy az otthonunkat is ünneplőbe öltöztessük. Mutatunk egy nagyon egyszerű, mégis mutatós csillagot, amit vécépapír-gurigából (természetesen más karton is jó) készíthetsz el.

Nem kell hozzá más, mint hat darab vécépapír-guriga. Ezeket hosszában vágd el egy tetszőleges helyen, majd vágj ki a téglalapokból 10x10 centis négyzeteket. Hajtsd ezeket össze az átlójuk mentén, majd az egyik szárra tegyél jelöléseket centiméterenként. Ezeket használva vonalazz az átlóra merőlegesen. Vágd be a kartont a vonalak mentén ollóval úgy, hogy az átlónál kb. fél centi még összetartsa.
Az egymással szemben elhelyezkedő papírcsíkok végeit ragaszd össze, de először csak minden másodikat. Ha ez kész, fordítsd meg a papírt, és végezd el ugyanezt az ellentétes oldalon.
Ha mind a hat gurigával elkészültél, ragaszd őket össze a csücskeiknél. A csodás csillag az ablakod dísze lehet!

Az alábbi videóban láthatod az elkészítés pontos módját:

@origami.studio WoW! Christmas Craft #tutorial#diy#christmas#christmasdecor♬ Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow! - Dean Martin

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.