Kiderült, mire valók a lyukak a Converse tornacipő oldalán

Forrás: Shutterstock -
Converse tornacipő lyuk
Hazánkban is nagy népszerűségnek örvendenek a Converse ikonikus tornacipői, amelyek története egészen 1917-ig nyúlik vissza. Egyesek az All Star cipők gumitalpa feletti apró lyukakat fűzőként használták, ám eredetileg más célra készítették.

1936-ban az amerikai csapat megnyerte a legelső olimpiai kosárlabda-bajnokságot a berlini nyári játékokon, amelyen All Starst viseltek. Ez pedig örökre megpecsételte a Converse további életútját. Aztán, amikor 1949-ben elkezdődött az NBA, szinte minden játékos Converse-t viselt.

Forrás: Shutterstock

Kiderült, hogy azok a kis lyukak a Converse oldalán valójában a szellőzést szolgálják. Arra valók, hogy megakadályozzák a lábak izzadását.

Ezek az extra szellőzőnyílások lehetővé tették, hogy a játékosok lába levegőzhessen, hasonlóan ahhoz, ahogy manapság a sportos tornacipőket lélegző anyagból készítik — írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.