A kolbászsütés technikáját mutatta meg a Michelin-csillagos séf, aki egykor a Queennek is főzött

séf kolbász michelin-csillag technika
A séf, aki a zenei legenda Queen kedvelőinek főzött, elmondta, hogy van néhány titka a kolbászfőzésnek, és elárulta, hogy a legtöbb ember három hibát követ el főzés közben.

Jeff Baker szerint mindannyian rosszul főzzük a kolbászt. A kegendás Queen zenekar egkori szakácsa elmondta, hogy van néhány titka a kolbászfőzésnek, és azt is elárulta, hogy a legtöbb ember három hibát követ el főzés közben.

Nem mindegy, hogy sütöd a kolbászt Forrás: Shutterstock / Készítette: Usacheva Ekaterina

A díjnyertes Michelin-csillagos séf a Mirrornak elárulta, hogyan lehet öt egyszerű lépésben tökéletesen elkészíteni a kolbászt.

1. Főzés előtt 20 perccel vedd ki a kolbászt a hűtőből

Fontos, hogy a kolbász ne közvetlenül a hűtőből kerüljön a serpenyőbe, 20 percet álljon szobahőmérsékleten, mert ez elősegíti, hogy egyenletesen süljön meg, de azt is megakadályozza, hogy a bőr megrepedjen, felhasadjon rajta.

2. Tedd a serpenyőbe a kolbászokat

Használj nehéz, tapadásmentes serpenyőt, és tedd alacsony vagy közepes lángra.

3. Rakj a serpenyőbe egy teáskanál kacsa- vagy libazsírt

Ezután terítsd szét a zsiradékot, amíg a sütőfelület teljesen be nem vonódik, majd távolítsd el a felesleges zsírt.

4. Tartsd a kolbászt állandó hőfokon

Állandó forgatás mellett 10-12 perc alatt gyönyörű aranyszínt kapnak a kolbászok.

5. Tálalás előtt pihentesd a kisült kolbászokat

A kész kolbász hőmérsékletének 70 Celsius-fokosnak kell lennie, és nyomásra is keménynek kell lennie. Bármilyen nehéz is, a titok itt az, hogy hagyd a kolbászt néhány percig pihenni. Csakúgy, mint egy steaket, pihentesd, hogy friss, lédús kolbászokat kínálhass.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.