Filléres trükk, ami távoltartja az egereket az otthonodtól - Se rád, se az egérre nem ártalmas

Forrás: Ripost / Pixabay.com -
borsmenta egér illóolaj
Most, hogy egyre hidegebb az idő, előfordulhat, hogy nem kívánatos rágcsálók költöznek be az otthonunkba. Bár az egerek aranyosak, pláne rajzfilmekben vagy fotókon, a kanapénk alatt nem szívesen látjuk őket. Van azonban egy, az emberek és az egerek egészségére is ártalmatlan szer, ami segít távoltartani őket a lakásunktól. 

Nem is gondolnánk, hogy az egerek, ha az otthonunkba jutnak, mennyi kárt tudnak okozni.

Egyrészt mindent megrágnak, amit találnak, például bútorokat vagy akár elektromos vezetékeket is, másrészt az egérürülék súlyos légúti fertőző betegséget is okozhat.

Egy szakértő azonban megosztotta, hogy a borsmentaolaj hatékony módja annak, hogy az egereket végleg távol tartsuk az otthonunktól, anélkül, hogy kárt okoznánk az állatoknak.

A bormentaolaj segít távoltartani az egereket az otthonodtól. Forrás: Ripost / Pixabay.com

A borsmenta erős fűszeres illata elárasztja az egereket,

ezért a távoltartásuk érdekében keverj össze két teáskanál borsmenta illóolajat és egy csésze vizet egy szórófejes palackban. Jól rázd fel és permetezd olyan területekre, ahol gyanítod, hogy egerek fészkelhetnek. Ismételd meg ezt a módszert kéthetente.

Megoldás lehet, ha vattacsomókat áztatsz borsmentaolajba, és szegélylécek, lyukak, ablakok mentén helyezed el őket: így az egerek biztosan visszafordulnak.

Használhatsz diffúzort is, amely nemcsak megakadályozza, hogy az egerek bejussanak az otthonodba, de hangyákat és legyeket is elriasztja

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.