Olcsó és természetes trükkök az egerek távoltartására: nem lehetetlen megszabadulni tőlük

Forrás: Ripost / Pixabay.com -
trükk egér rágcsáló ősz csilipaprika
Októbert írunk, hűvösebbek az éjszakák, és ezt nem csak mi, hanem a rágcsálók is érzik. Az egerek elkezdenek behúzódni az otthonainkban a hideg elől, jelenlétük pedig kellemetlenségeket okoz, ráadásul fertőzéseket is terjeszthetnek. Hogyan vehetjük fel velük a harcot?

Nem csoda, hogy beköltöznek az egerek, a házaink tele vannak jó búvóhelyekkel, kellemes a hőmérséklet, és még ennivaló is van bőven. Ha egyszer már bent vannak, igen nehéz megszabadulni tőlük, de nem lehetetlen! Természetes módszereket ajánlunk.

Az egerek ősszel beköltöznek az otthonainkba Forrás: Ripost / Pixabay.com

Az illóolajok sokat segíthetnek

A borsmenta — ami egyébként a fogyást is segíti — és a levendula illatát ki nem állhatják a rágcsálók. Itass át 20-30 csepp olajjal egy-egy vattapamacsot, és ezeket helyezd el oda, ahol gyanúd szerint az egér mozogni szokott a lakásban. A pamacsokat hetente cseréld.

Jó riasztó a chilipor

Durvább módszer az egerek távol tartására a csilipaprikából őrölt por. Fél csészényit keverj össze három liter, forrásban lévő vízzel, adj hozzá két evőkanál borsot, majd hagyd állni 24 órán át. Ezzel a keverékkel spriccelős flakon segítségével permetezd be azokat a helyeket, ahol az egér járt, vagy ahol bejuthat a házba.

További trükköket olvashatsz a Ripost oldalán!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.