A gyomorégéstől a puffadásig: szakértői tippek, amelyek megmenthetik a karácsonyodat!

Forrás: Shutterstock -
karácsony emésztőrendszer ünnep puffadás
Karácsonykor sokan nem tudnak ellenállni a finomságoknak és az italoknak, ami bizony megterheli a gyomrukat. Szerencsére azonban van pár tipp, amikkel leküzdhetjük a túlevés fájdalmas következményeit. 

A karácsony legfőképp a szeretet ünnepe, de sokan ugyanannyira várják a fimon ételeket, mint az ajándékokat. Egyesek azonban hajlamosak lehetnek többet enni vagy inni a kelleténél, de aggodalomra semmi ok: íme, néhány tipp, amik ilyenkor segíthetnek.

Ezt vessük be a gyomorégés ellen

Miért jelent nagyobb problémát a gyomorégés az évnek ebben az időszakában? Részben azért, mert a zsíros ételek késleltetik az emésztést. Ennek következtében a gyomor jobban megtelik, a gyomorsav pedig felgyülemlik. Ha felkészültek vagyunk, akkor gyomorégés elleni szert vegyünk be, ám amennyiben ilyesmi nincs otthon, akkor igyunk tejet, amely átmenetileg biztosan enyhíti a tüneteket.

Ha többet ettünk vagy ittunk a kelleténél, akkor íme, néhány tipp Forrás: Shutterstock

A puffadásra is van megoldás

Az étkezés utáni séta javítja az emésztést, mert serkenti a bélműködést és fokozza a véráramlást az összes izomban, beleértve az emésztőrendszerben lévőket is.

A kamillatea kortyolgatása pedig segíthet az emésztőrendszerben lévő gázok feloldásában, a has jobbról balra történő masszírozása szintén segíthet a megrekedt szelek felszabadításában.

Ha több csúszott a tojáslikőrből

Ha kicsit többet sikerült szürcsölni a tojáslikőrből, és hasogató fejfájásra ébredünk, akkor az első és legfontosabb, amit tehetünk, hogy sok vizet iszunk. Kerüljük az olyan zsíros ételeket, mint a sült krumpli, mivel ezek megterhelhetik az emésztőrendszert. Ehelyett fogyasszunk egészséges reggelit: például zabkását vagy tojást és pirítóst - írja a DailyMail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.