Makacs szőrszálak az állon: ezek állhatnak a hátterében

Forrás: Thinkstock -
hajhullás pcos súlygyarapodás szőrszál szőrnövekedés
Nagyon sok nő már jóval a nagy hormonális változást hozó változókor előtt szembesül reggel a tükör előtt a nemkívánatos szőrszálakkal. A leggyakrabban az állunkon jelentkezik, de a szánk felett, a hason, a mellbimbó környékén és az arcunk oldalán is tapasztalhatjuk. Nézzük, mi lehet ezeknek a hátterében! 

1. Policisztás petefészek szindróma (PCOS )

A policisztás petefészek szindróma (PCOS) egy gyakori állapot, amely befolyásolja a női petefészkek működését. "Ez a túlzott szőrnövekedés leggyakoribb oka, de szabálytalan menstruációt, súlygyarapodást, pattanásokat , hajritkulást és hajhullást, valamint teherbeesési nehézségeket is okozhat" - idéz Dr. Frant a The Sun.

A PCOS-ben szenvedő nők szervezetében általában magas az androgénhormonok szintje, ami szőrösödést okoz.

2. Cushing-szindróma

A Cushing-szindróma esetén túl sok kortizolhormon van a szervezetünkben. Ritka megbetegedés, a leggyakrabban azokat érinti, akik hosszú ideje szteroidokat, amelyek befolyásolják a hormonrendszert - mondta el az orvos.

Az ebben a betegségben szenvedők általában arcra és hasra híznak, fokozott szőrnövekedéssel küzdenek, miközben a végtagok vékonyak maradnak.

A hormonális állapotunk a hajunkra és a testszőrzetünkre is hatással van Forrás: Thinkstock

3. Elhízás

4. Gyógyszerek

Egyes - főleg hormontartalmú - gyógyszerek szőrnövekedést okozhatnak, ilyenek például az endometriózis kezelésére használt tesztoszteron.

Dr. Fran Yarlett azt javasolja, ha túlzott szőrnövekedést tapasztalunk, mindenképp forduljunk orvoshoz, ha ritkán egy-egy szállal találkozunk, azt egyszerűen húzzuk ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.