Egy légy sokkal jobban beszennyezi az ételt, mintha az a földre esett volna

tányér légy kórokozó étel
Az ősrégi ötmásodperces szabályt valószínűleg mindenki nagyon jól ismeri: ha kiesik a kezünkből valamilyen finomság, de öt másodpercen belül felvesszük a földről, akkor minden további nélkül el lehet fogyasztani. Azonban az nem mindegy, hogy ez a szabály csak az otthonunkban érvényes vagy a nyilvános tereken is.

Az senki számára nem titok, hogy egy-két kórokozó jót tesz az immunrendszernek, azonban nem szabad ezzel kapcsolatban sem túlzásba esni.

Egy korábbi, Twitteren közzétett videóból kiderült, hogy nagyobb szennyeződés kerül az ételünkre, ha egy légy landol rajta, mintha leejtenénk azt a földre. Ennek oka pedig az, hogy a legyek nem esznek úgy, mint az emberek – nincs foguk, következésképpen nem tudnak rágni. Ehelyett olyan enzimeket hánynak ki, amelyek lebontják a tányéron lévő ételt, megkönnyítve számukra az emésztést.

A felvétel alatt özönlöttek a kommentek, amelyben a legtöbben kijelentették, hogy akkor innentől kezdve, azonnal kidobják azt az ételt, amire rászállt egy légy. Vannak, akik úgy gondolják, hogy ez nincs olyan súlyos hatással az immunrendszerre. A köztes megoldásként az a tipp érkezett, hogy a legjobb, ha csak azt a falatot dobjuk ki, amire rászállt a légy, a többit pedig jóízűen fogyasszuk tovább - írja az Unilad.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.