Fedezd fel Magyarország fürdőit az egész családdal!

Forrás: TMÜ -
PR cikk
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarország csodái egész évben várnak Rád, melyek közül most a gondtalan-lebegőpihentető, kényeztető, regenerálódó és teljes feltöltődést ígérő helyekre invitálunk.

Hazánk az egyik legjelentősebb termálvízkészlettel rendelkező ország; közel 1500 termálkút és több mint 270 féle elismert ásvány- és gyógyvíz található a területén. Számtalan gyógyvizes fürdő várja a pihenésre és feltöltődésre vágyókat, melyek a hűvös késő őszi időben is különleges élményt biztosítanak: jótékony hatású kezelésekkel, wellness szolgáltatásokkal és teljes körű feltöltődéssel várják az összes magyar családot.

November 14-től a Magyar Turisztikai Ügynökség a gyógyfürdőket és a vizes örömök tárházát nyújtó élményfürdőket egy online térképre helyezi fel azzal a céllal, hogy segítse az őszi kikapcsolódási lehetőséget keresőket az utazásuk tervezésekor a döntésük meghozatalában. A csodasmagyarorszag.hu weboldalon a Fürdőtérkép menüpontra kattintva válik elérhetővé a térkép, ahol a felhasználó kedvére szemezgethet: kiválasztva egy fürdőt részletes információkat tudhat meg az adott létesítményről, az ott elérhető szolgáltatásokról, így már indulás előtt minden tudnivaló a rendelkezésére áll az utazóknak, hogy a lehető leghatékonyabban használják ki a feltöltődésre szánt időt a fürdőkben.

Ajándékozz felejthetetlen élményt!

Hazánk a kiapadhatatlan kincsek forrása, így a fürdőhelyeink is rendkívül változatos élménylehetőséget kínálnak. Legyen szó kényeztető wellnessről, szórakoztató fürdőzésről vagy gyógyhatású, regeneráló szolgáltatásokról, a természetes feltöltődés bármely formája olyan élmény, amelyet jó megosztani a szeretteinkkel is. Inspirálódjunk fürdőkultúránk sokszínűségéből: idén karácsonykor ajándékozzunk élményt a családunknak. A Széchenyi Pihenőkártya ehhez az őszi-téli időszakban is nagyszerű lehetőség a kikapcsolódni vágyóknak, élményeket keresőknek, hiszen segítségével akár a fürdőbelépő, akár a teljes hétvégére szóló családi feltöltődés is könnyedén megvásárolható.

A szeretteinkkel, családtagjainkkal átélt feltöltődés a legjobb ajándék mindenki számára, ehhez pedig megannyi lehetőséget biztosít a páratlan adottságokkal rendelkező hazai fürdőhelyek széles tárháza. Töltse az év végét kipihenten valamely jótékony hatású gyógyfürdőben az önnek legfontosabbakkal együtt!

Ehhez adunk némi ízelítőt

Forrás: TMÜ

Hévíz – Gyógyvizű tó

A gyógyfürdőkről szinte mindenkinek Hévíz jut elsőként eszébe, ami nem csoda. Európában itt található ugyanis az egyetlen természetes tőzegmedrű meleg gyógyvizű tó. A több, mint 200 éves fürdőhagyományokra visszatekintő gyógyhelyre egyszer valóban mindenkinek el kell jutnia.

Forrás:: TMÜ

Makó – Hagymatikum Gyógyfürdő

Bár Makót elsősorban a hagyma városaként tartjuk számon, az 1956-ban felszínre hozott termálvízének köszönhetően ma már egy csodás fürdőkomplexum is vonzza a turistákat. A Hagymatikum nem csupán gyógyfürdőként állja meg a helyét, de élmény- és wellness szolgáltatásainak révén lényegében mindenki igényét képes kielégíteni.

Forrás: TMÜ

Egerszalók – Lélegzetelállító domboldal

A község déli részén, a 410 méter mélységből feltörő hévíz 65-68 fokos. A gyógyfürdő mellett, az igazán egyedi élményt a sódomb nyújtja. Az 1200 négyzetméteres mészkőlerakódás egész Európában egyedülálló látványosság. Egy kiépített sétaúton lehet megközelíteni, melyet nappal és éjjel is érdemes végigjárni, mivel sötétedés után a domboldal a szivárvány színeiben pompázik.

Forrás: TMÜ

Miskolctapolca – Barlangos fürdőzés

Miskolctól pár kilométerre találjuk a fantasztikus Barlangfürdőt. A termálvíz és a barlang együttesen hat a testre és a lélekre, de a két külső medence és a kagyló formájú kivezető építmény is hozzájárul a mással össze nem hasonlítható kikapcsolódáshoz.

Forrás: TMÜ

Demjén – Aquaparkba oltott gyógyfürdő

A demjéni gyógyfürdő egész évben várja vendégeit. A 690 méter mélyről feltörő gyógyvíz sokak állítása szerint képes megújítani a bőrt, serkenti a vérkeringést, erősíti a csontokat és izmokat. Az aquapark részének köszönhetően igazi családi szórakozást nyújt, ahol az idősebbek és az egészen fiatalok is remekül érezhetik magukat.

Ne feledd: a közös családi pihenés élménye az egyik legszebb ajándék!

Indulj el és hagyd, hogy minden út egy újabb csodához vezessen! További inspirációért látogass el a csodasmagyarorszag.hu weboldalra.

Tématámogatás. Készült a Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából

Forrás: TMÜ

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.