Idén te is megúszod? Dobd fel a nyarat egy igazán bevállalós sporteseménnyel!

Forrás: Lidl -
Lidl balatonátúszás egészségtudatosság esemény program
Várhatóan idén is sok ezren vágnak neki a Révfülöp és Balatonboglár közötti távnak a Lidl Balaton-átúszáson július 22-én, hogy biztonságos körülmények között átszelhessék a magyar tengert. Légy köztük, úszd meg te is!

A résztvevők az idei évben is két sportágban mérettethetik meg magukat. Ha valaki úgy érzi, még nem kész a teljes táv megtételére, az elmúlt évekhez hasonlóan az 5,2 km-es táv mellett a 2,6 km-es féltávra is várják az úszókat a szervezők. Idén már harmadik alkalommal SUP-pal is rajthoz állhatnak a versenyzők az 5,2 km-es távon.

Forrás: Lidl

A távot a két part között a versenyzők átlagosan három óra alatt, a leggyorsabbak egy óra körül teszik meg. A Balaton-átúszáson részt vehetnek olyan amatőr sportolók is, akik korábban még sosem neveztek be ide, vagy nem vettek részt hasonló igénybevételt jelentő sporteseményen. Az úszófolyosó mentén 50 méterenként vitorlások és egyéb vízi járművek garantálják a versenyzők biztonságát. Aki elfárad, bármikor megpihenhet.

Forrás: Lidl

A Balaton-átúszás nem csak a sport szerelmeseinek kiváló program: az egész család szuperül szórakozhat. A partról drukkolni a családtagoknak, barátoknak kivételes élmény, de ezzel koránt sincs vége! Az úszók a balatonboglári Platán strandon érnek partot, ahol a Lidl számos programmal várja a szurkolókat is.

Forrás: Lidl

„A családoknak szeretnénk példát mutatni, és minél több emberhez eljuttatni a sportos és egészséges életmód üzenetét, ezért idén is olyan programokkal készülünk, amelyek edukációs módon hívják fel a figyelmet a táplálkozással összefüggő egészségtudatosság fontosságára" - mondta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője.

Forrás: Lidl

Az aktivitás-zónákban célba dobás, kvíz és smoothie bajnokság, óriás puzzle játék, memóriafal és további edukatív programok várják az egész családot. A matricagyűjtő játék során pedig kedvezményre jogosító kuponokat és ajándékokat lehet bezsebelni.
Az áruházlánc a nyári hónapokban a balatoni roadshow rendezvényein extra programokkal is kedveskedik a vásárlóknak, például az Animal Cannibals mini koncertsorozattal várja a résztvevőket a 41. Lidl Balaton-átúszáson.

Forrás: Lidl

Tudtad?
Szekrényessy Kálmán sporttörténelmet írt, amikor 143 évvel ezelőtt először átúszta a Balatont Siófok és Balatonfüred között. Ez volt az első, hivatalosan is feljegyzett Balaton-átúszás. A távot 6 óra 40 perc alatt teljesítette Szekrényessy. A 14 kilométeres táv túlságosan hosszúnak tűnt ahhoz, hogy igazi tömegsport-rendezvény legyen a Balaton-átúszás, ezért a szervezők folyamatosan csökkentették a távot.
A mai formájában ismert Balaton-átúszást, a Révfülöp és Balatonboglár közötti 5200 méteres távot 1979 óta több mint 217 000 fő teljesítette, azonban soha annyian nem neveztek még, mint tavaly. Az esemény három távjára összesen 12.000 fő regisztrált. 1073 hazai településről és 43 országból érkeztek úszók. A legidősebb induló mindkét nem esetén 85 éves volt és gyerekek is szép számmal teljesítették a távot.

A Lidl Magyarország immáron 7. alkalommal névadó szponzora az ország legnépszerűbb nyíltvízi szabadidősport-eseményének, a Balaton-átúszásnak. Az esemény népszerűségét mutatja, hogy a Magyar Sportújságírók Szövetségének döntése értelmében 2022-ben Az Év Szabadidős Sporteseménye a Lidl Balaton-átúszás lett!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.