sportoló egészség olimpikon mozgás nőiesség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit olimpiai bajnok, Jessica Ennis véleménye szerint sok fiatal lány azért nem szeretne sportolni, mert attól tartanak, hogy az edzésektől túlságosan izmosak lesznek. Az olimpiai aranyérmes atléta elismeri, hogy régebben ő is aggódott a súlyzós edzések hatása miatt.

Jessica Ennis, a hétpróba olimpiai bajnoka elárulta a Radio Times tudósítójának, hogy annak idején őt is aggasztotta, hogy a rengeteg súlyzós edzés hatására túl izmos lesz, és elveszíti nőies formáit, de edzője megnyugtatta, hogy nincs mitől félnie, és az olimpiai aranyért különben is komoly áldozatokat kell hozni.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

"Nagyon fontosnak tartom, hogy a fiatal lányok ne féljenek a sporttól. Emlékszem, annak idején, mikor elkezdtem komolyabban foglalkozni a sporttal, igyekeztem kerülni a súlyzós edzéseket, hogy ne növesszek túl nagy izmokat. Ekkor az edzőm leültettet, és megkérdezte, tőlem, hogy akkor is zavarnának-e a nagy izmok, ha ettől olimpiai bajnok lennék? Ma már tudom, hogy igaza volt az edzőmnek, de a fiatal lányok mindig úgy akarnak kinézni, mint a többség" - emlékezett vissza Jessica.

A londoni olimpiát megelőzően rosszindulatú cikkek jelentek meg azzal kapcsolatban, hogy Jessica Ennis túlságosan izmos, de az atléta rácáfolt a kritikusokra, mikor a dobogó tetejére állt, sőt a 110 méteres gátfutást világrekord idő alatt teljesítette. Ráadásul épp a napokban választották meg Ennist az év női sportolójának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.