Vajat a kávéba? Igen! Ez a legújabb fogyókúrás hóbort

Forrás: Thinkstock -
paleo-diéta fogyás energia zsírégetés kávé vaj Tibet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A vajas kávé nemcsak a fogyásban, hanem az energiád megtartásában is segíthet, legalábbis a legújabb hóbort szerint.

A kávé karcsúsító és gyógyító hatásairól már beszámoltunk neked, de a legújabb trend szerint két evőkanál vaj a reggeli kávédban fellendítheti azenergiaszintedet, segíthet a fogyásban és szellemileg is éberré tehet.

Forrás: Thinkstock

A legnagyobb kávéházláncok már a saját vajas kávé specialitásukat árulják, eredeti elnevezése szerint „paleo kávé", ami segít 6 órán keresztül fitt maradni és nem utolsósorban egész nap égeti a zsírt. Az ital receptje Tibetből származik, amit alacsony toxintartalmú kávébabból készítenek, majd egy csipetnyi kókuszolajjal és két evőkanál sótlan vajjal habbá vernek.

8 tuti tipp, mi mindenre jó a kókuszolaj - kattints IDE cikkünkért!

A vaj tele van egészséges tejzsírral, viszont nem tartalmaz káros fehérjéket, éppen ezért a világ legjobb vezetői és világbajnok sportolók is előszeretettel fogyasztják – írja a Daily Mail.

A táplálkozási szakértők arra figyelmeztetnek, hogy akik a tápláló reggeli helyett kávét isznak, nélkülözhetetlen tápanyagokban fognak hiányt szenvedni. Mások pedig azzal érvelnek, hogy a vaj telített zsírsavakban gazdag, így emeli a koleszterinszintet, valamint növeli a stroke és a szívbetegség kialakulásának kockázatát.

A vaj és a kávé egy elég furcsa párosításnak hangozhat (akárcsak a brit tej és tea duó), ennek ellenére mégis rengetegen fogyasztják világszerte leginkább a kávé pozitív élettani hatásai miatt, amiről bővebben ITT olvashatsz.

Lehet, hogy te is laktózérzékeny vagy? Figyelj oda a tünetekre!http://www.life.hu/ez-zsir/20141212-laktozerzekenyseg-tunetei-kezelese.htmlGyakran fáj a hasad, esetleg görcsöl vagy puffad? Hasmenésed lesz, ha tejet, tejterméket fogyasztasz? Talán nem is gondolnád, de ezek a laktózérzékenység tünetei is lehetnek, amire mindenképpen érdemes odafigyelned.Ez Zsír!OrigoJógázz a fejfájás ellen!http://www.life.hu/ez-zsir/20141212-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazz-a-fejfajas-ellen.htmlAhány ember, annyiféle fejfájás, hiszen a visszatérő és a lakosság nagy százalékát érintő tünetnek számtalan oka lehet. Ahelyett, hogy mindig gyógyszerekkel orvosolnád a bajt, próbálj ki néhány hatásos jógapózt! Ez Zsír!--Agyagevés és társaik! Ezek a legrosszabb celebdiéták, amiket messze kerülj el!http://www.life.hu/ez-zsir/20141212-celebdietak-amelyek-artalmasak-az-egeszsegedre-es-nem-is-fogyasztanak.htmlÖsszeszedtük a lehető legegészségtelenebb hollywoodi diétákat, amelyekkel nemcsak, hogy nem fogyhatsz, de még károsak is lehetnek.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.