Igyál kávét a karcsú derékért!

Forrás: Thinkstock -
karcsú derék cukorbetegség tea BMI fogyasztás kávé
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karcsú derekat szeretnél? Kávéval vagy teával még ez is megoldható, sőt, még a cukorbetegség kockázata is csökken – derült ki a legújabb kutatásokból.

Ha reggelente egy kis frissességre vágyunk, általában a kávéhoz vagy a teához fordulunk segítségért. Hatásaikról már eddig is sokat hallottunk, például a kávé gyógyító funkcióiról vagy a méregtelenítő teákról, de a kutatók most egy újabb tényre derítettek fény. E szerint, ha napi 3-4 csészével fogyasztasz belőlük, azzal csökkentheted a cukorbetegség kialakulásának kockázatát a szervezetedben.

Forrás: Thinkstock

Akik rendszeresen isszák ezeket az italokat, sokkal hajlamosabbak a karcsú derékra és az alacsonyabb testtömeg-indexre (BMI), mint azok, akik egyáltalán nem, vagy kevesebb, mint egy csészével isznak naponta – írja a Daily Mail.

A szélesebb derék, magasabb BMI és a magas vérnyomás is mind hozzájárulnak a metabolikus szindróma (anyagcserezavar) kialakulásához, amelyek növelhetik a cukorbetegség, a szívbetegség és a stroke kockázatát is. A kutatásból az is kiderült, hogy ezekből a tünetekből sokkal kevesebb jelent meg a rendszeres kávé és tea fogyasztóknál, feltehetőleg azért, mert a bennük található vegyületek fellépnek ezekkel a gyulladásos anyagokkal szemben.

Magánéleti válság, lustaság - Sztárok, akik kikerekedtek 2014-ben http://www.life.hu/ez-zsir/20141211-sztarok-akik-kikerekedtek-2014-ben-nell-furtado-jennifer-aniston.html Hiába sportolnak a legjobb edzőkkel, és hiába van pénzük a legfinomabb egészséges ételekre, a mérleg nyelve olykor még a sztárokon is kifog. Lássuk csak, kik szedtek fel jó pár kilót 2014-ben! Ez Zsír! Origo Gondoskodj a szervezetedről télen is – íme, a legfontosabb vitaminok ezekben a hónapokban http://www.life.hu/ez-zsir/20141210-a-b-d-es-c-vtiaminokra-van-szuksege-a-szervezetednek-a-teli-honapokban.html A téli időszakban nehéz megfelelő mennyiségű vitaminhoz jutni a friss zöldségek és gyümölcsök illetve készételek fogyasztása által, de nem lehetetlen. Most megmutatjuk, mely vitaminok fogyasztása lenne kiemelten fontos ezekben a hónapokban, és melyiket miben találod meg. Ez Zsír! Origo Magyar világsiker testépítésben http://www.life.hu/ez-zsir/20141210-molnar-peter-lett-a-vilag-legjobb-testepitoje-mumbaiban-a-fitnesz-es-testepito-vilagbajnoksagon.html Molnár Péter lett a világ legjobb testépítője Mumbaiban, a WBPF fitnesz- és testépítő világbajnokságán. Két nappal korábban pedig a lányok teljesítettek kiválóan. Ez Zsír! Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.