Tücsökliszt és vajas kávé – íme 2015 legfurább ételtrendjei

Forrás: Thinkstock -
fashion week táplálék étel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha néhány éve azt mondtad volna a barátaidnak, hogy tücsöklisztből készült sütit eszel és csontlevessel kezded a napod, valószínűleg bolondnak néztek volna, de manapság igen elterjedtté váltak a hasonlóan őrült és egyesek szerint egészséges módszerek. Lássuk 2015 legfurcsább trendjeit! 

Kávé vajjal

Az eredeti Bulletproof, vagyis golyóálló kávé apró kávészemeket, 2 evőkanál sótlan vajat és 1-2 evőkanál olajat tartalmaz. A 450 kalóriás ital nemcsak egész napos energiát biztosít, hanem kitisztítja az elménket is. Az már más kérdés, hogy valóban használ-e, néhány orvos szerint akár veszélyt is tartogathat, leginkább a benne található hatalmas adag kalória, telített zsír és a minimális tápanyag miatt. Reggelire viszont bátran fogyaszthatod!

Forrás: Thinkstock

Tücsökliszt

Nincsen mellébeszélés, tücsökből készült lisztről van szó. Még ínycsiklandó desszerteket is készítenek belőle, bár vannak kétségeink, hogy valóban nagy népszerűségnek örvend-e. A tücsök tele van vassal, B12-vitaminnal, fehérjével és annyi kalciummal, amennyit egy pohár tej tartalmaz, így hasonlóan remek fehérjeforrás lehet a csirke és a lazac mellett. Ráadásul sokkal több fehérjét tartalmaz, mint bármelyik húsféle.

Tudtad?

A szépségápolásban egyre népszerűbb a csigás arckezelés, aminek lényege, hogy az ember arcán csigák masíroznak át 45 percen keresztül, mialatt 14.000 apró fogukkal kis karcolásokat ejtenek az arcbőrön. A csiga nyálkája olyan tápanyagokat és antioxidánsokat tartalmaz, amik segítenek fiatallá varázsolni a bőrt. Bár a bőrgyógyászok nem igazán lelkesednek érte, szerintük nem biztos, hogy bármilyen szempontból is segítene a bőr egészségének megőrzésében, maximum ideiglenesen, ehhez azonban túl magas az áruk.

Kókuszolaj, a csodaszer

A kókuszolaj az idei év egyik legnagyobb őrülete: beleteszik a kávéba, öblögetnek, főznek, sminket mosnak le vele és itt még nincs vége. Telis tele van jótékony koleszterinnel és antioxidánsokkal. Bár a kutatások szerint nem egészségesebb más növényi olajoknál, így az olívaolajnál sem.

Kókuszolaj Forrás: Thinkstock

Széntabletta

A széntartalmú kapszulákat sokan használják, mivel jó méregtelenítőnek tartják. A másnaposság gyógyírjaként emlegetik, bár nem túl hatékonyak, mivel az alkohol ekkor már eltűnt a szervezetből, így a szén nem tud felszívódni. Emellett csökkentheti a koleszterinszintet, bár erre elég kevés bizonyíték van.

Csontleves

A csontleves nem éppen új keletű trend, most azonban ismét virágkorát éli. Csontlevest főzhetünk csirke, marha, disznó vagy halcsontokból is, ami 4 órátol egészen 48 óráig is tarthat. Fényessé teszi a hajat, könnyíti az emésztést, csökkenti az ízületi fájdalmat és gyulladást is. Egyes szakértők szerint ugyan nem egy csodaszer, de jót tesz a szervezetnek, hidratáló hatása van és a benne található fehérjék miatt segíthet a csont, az ízületek és a bőr egészségének megtartásában.

Forrás: Thinkstock

Vissza az őskorba

Egyre inkább kezd elterjedni az a szemlélet, hogy térjünk vissza az ősember életviteléhez, szokásaihoz, vagyis vadásszunk, gyűjtögessünk és legyünk sokat a szabadban. Bár megszoktuk már a feldolgozott élelmiszereket és a képernyő előtt elvesztegetett időt, de megéri néha a szabadidőnket a természetben tölteni, hiszen nagyon jó hatással van a szervezetre, megnyugtat és kiegyensúlyozottá tesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.