Viszlát, tunyaság - jöhet a kihívás?

Forrás: Thinkstock -
JógaKlikk jógaiskola mozgás jóga alakformálás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha vannak álmaid, amelyek megvalósítható és jól körülhatárolható célokként is megfogalmazhatóak, már egy lépést tettél a boldogság és siker felé. Azonban előfordulhat, hogy elveszted a motivációt, nem fejlődsz, beleszürkülsz a hétköznapokba. Ilyenkor kell valami, ami felráz, mondjuk egy kihívás!

A nagy, hosszú távú célok meghatározásához kell némi tudatosság, és jó, ha kisebb lépésekre, célokra lebontható az odáig vezető út. Na, és amire még szükséged lesz, azt a jógában úgy hívjuk, hogy tapasz – a tűz, a lángolás, vagyis a kitartás, akaraterő, a jó értelemben vett lemondás.

Forrás: Thinkstock

Növeld a tapaszt!

Erre is jó egy kihívás. Egy olyan teljesítmény, amely nem megy egyből; kell hozzá kitartás, idő, akarat és elhatározás. Kihívást bőven tartogat a jóga!

Ha egy bonyolult ászanát gyakorolsz hetekig, és azután sikerül, az hatalmas erőt ad,

ha mantrázol huzamosabb ideig egy bizonyos mantrát, elképesztő a változás. Kevés olyan jógagyakorlat van, amelyet hűséges gyakorlással ne sikerülne kivitelezned. Ha ezt megtapasztalod, onnantól a lehetetlen csak egy szó.

Ha azt akarod, hogy visszatérjen a fény a szemedbe, csinálj meg egy jógakihívást!

Ne erőből, ne önsanyargatással, hanem tiszta szándékkal, erős elhatározással.

A gyakorlásodban megtapasztalható látványos fejlődésen kívül a személyiségeden, a fizikai, szellemi és mentális teljesítményeden is javít majd a kihívás, jóval túlmutatva a jógaszőnyegen.

Life.hu tipp

Gyakorold a jóga legismertebb kötött gyakorlatsorát, a napüdvözletet 18-szor, 21 napon át, ebben segít neked most a JógaKlikk, hogy messziről elkerüljön a tunyaság!
Jóga minden bajra? De még mennyire!http://www.life.hu/ez-zsir/20151022-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-joga-minden-bajra-jo.htmlHa valaki rendszeres jógázásra szánja el magát, előfordulhat, hogy kiújulnak a betegségei, eddig lappangó bajok kerülhetnek felszínre, sőt, a kapcsolatok vagy a munka is válságba kerülhet. „Azt mondták, hogy a jóga majd segít... Valamit rosszul csinálok, vagy lehet, hogy a jóga nem az én utam?” - teszi fel magának az ember a kérdést, pedig nem erről van szó... Ez Zsír!ThinkstockElőzd meg a sportsérüléseket jógával!http://www.life.hu/ez-zsir/20151016-jogaiskola-a-jogaklikkel-elozd-meg-a-sportseruleseket-jogaval.htmlAnnak, aki komolyan és rendszeresen edz, szembe kell néznie azzal, hogy a test sérüléseknek van kitéve. Természetesen igyekezni kell a sérülések veszélyét a minimálisra csökkenteni, de még így is időről időre előfordulhat, hogy megfájdul valami, túlterhelünk egy testrészt, rossz mozdulatot teszünk, és máris baj van. Ez Zsír!ThinkstockJóga és harcművészet - próbáltad már a Budokon jógát?http://www.life.hu/ez-zsir/20150605-jogaiskola-a-jogaklikkel-a-flow-flow-ja-budokon.htmlHallottál már a harcművészetet és a jógát ötvözö Budokonnal? Érdemes megismerned ezt a mozgásformát, mert imádni fogod!Ez Zsír!ThinkstockJógázz a boldog párkapcsolatért!http://www.life.hu/ez-zsir/20150508-jogaiskola-a-jogaklikkel-jogazz-a-boldog-parkapcsolatert.htmlEgy jó párkapcsolatért mindennap újra és újra meg kell dolgozni, ám nem mindegy, hogy mindezt hogyan csinálod. A jóga igenis nagyon sokat tehet a kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatért - most eláruljuk, hogyan!Ez Zsír!ThinkstockJóga: több mint sport - ez a titka!http://www.life.hu/ez-zsir/20151001-jogaiskola-a-jogaklikkel-sport-es-joga-mi-a-kulonbseg.htmlA jóga elterjedésének vitathatatlanul jót tett, hogy lekopott róla az elvont, filozofikus máz, és elfoglalta helyét az életünkben, mint 100%-ban gyakorlatias életforma. A jóga, ahogyan a sport is – ha komolyan veszik: életforma. Most arra keressük a választ, mi különbözteti meg a kettőt. Ez Zsír!ThinkstockMiért szeretünk a természetben lenni? Jógázz a szabadban!http://www.life.hu/ez-zsir/20150503-jogaiskola-a-jogaklikkel-joga-a-termeszetben.htmlVégre itt a jó idő, így a beltéri edzések helyett érdemes minél többször a szabadban végezned a testmozgást. A friss levegőn ugyanis sokkal több lesz az energiád, az oxigéndús levegőn pedig a gyakorlás is könnyebb. Mutatjuk is, hogyan csináld!Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.