Engler Zsuzsanna fitneszmodell: "Elhivatottság és kitartás nélkül nem megy"

életmód edzés fitneszmodell
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindig is imádott mozogni, de a hivatásos sport 34 éves korában vált az élete részévé. Ekkor alakult ki benne az az elhivatottság és kitartás, ami szerinte elengedhetetlen feltétele az életmódváltásnak. 
Forrás: Engler Zsuzsanna

Így lett vb-ezüstérmes

Először hazai versenyeken indult: magyar bajnok a Bodysport Kupán lett. Ez után Hollandiában nyert Európa-bajnoki címet sportmodell kategóriában tavaly júniusban. 2015 novemberében ezüstérmet szerzett az Ausztria-kupán, ahonnan egyenes út vezetett a Thaiföldi vb-re. Itt szintén a fantasztikus második helyet szerezte meg fitneszmodell kategóriában a WBPF nevű szervezet világversenyén.

Zsuzsi jelenleg pihenőn van, ugyanis három szezont csinált végig szünet nélkül, ami megviselte az ízületeit és az idegrendszerét is. Jelenleg napi egy formafenntartó edzést csinál, de közben a jövőt tervezgeti. „A pihenés után szeretném megcélozni újra a külföldi versenyeket, és persze nyerni, nyerni, nyerni!

Forrás: Engler Zsuzsanna

Zsuzsi nem tagadja, még az elhivatott sportolókkal is előfordul, hogy nincs kedvük edzeni, de a versenyszezon egy egészen különleges időszak, ilyenkor egészen más tudatállapotba kerül az ember:

Forrás: Engler Zsuzsanna

A siker természetesen nemcsak az edzéstől függ, hanem az étkezéstől is, amire Zsuzsi szezonon kívül is nagyon odafigyel. Túlnyomó részt fehérje és zöldség szerepel az étlapján, de egy-egy vasárnapi desszertet azért ő sem hagy ki. A versenyszezonban persze nincs mese, erről is kíméletlenül lemond.

Zsuzsi azt is elárulta nekünk, hogy sokan bizony rosszul indulnak neki az alakformálásnak: „Minden hölgyet a feneke, a hasa és a combjai foglalkoztatnak, én azonban úgy gondolom, a teljes izomzatot érdemes edzeni, így a felsőtestünket sem szabad elhanyagolni az esztétikus arányok eléréséhez.” Ami a rendszeres sportot és a kihívások teljesítését illeti, a kétgyermekes anyukának erről is határozott véleménye van: „A céljainkat sosem szabad szem elől téveszteni. Ha valamit nagyon akarunk, elérjük még gyerekek, család és munka mellett is.

3+1 agyserkentő tipp a reggeli kávé helyetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20160201-agyserkento-tippek-reggeli-kave-helyett.htmlHallottál már a kihívás évéről? 2016 minden hónapjában egy próbát teljesítünk az egészséges életmód jegyében. Februárban nemet mondunk a kávéra, a teára és a cukros üdítőkre, helyettük pedig mindennap megiszunk minimum két liter vizet. A Facebook-bejegyzések szerint legtöbben a kávé elhagyásától féltek, így most adunk néhány tippet, amivel ezt az akadályt is könnyebben vehetitek. Ez Zsír!Thinkstock10 dolog, amit a válogatósokról gondolunk – csak nem merjük nekik elmondanihttp://www.life.hu/ez-zsir/20160201-finnyas-valogatos-emberekkel-nem-egyszeru-rendelni-ezeket-gondoljuk-roluk-titkon.htmlRugalmasan kezeljük, a finnyásságot, alkalmazkodunk a rigolyákhoz, de a szívünk legmélyén több gondolat is megfogalmazódott ezzel kapcsolatban. Ez Zsír!--Egyem vagy ne egyem? Ezt mondja a jóga a húsfogyasztásról!http://www.life.hu/ez-zsir/20160128-jogaiskola-a-jogaklikkel-megkivanja-e-a-joga-a-vegetarianus-etrendet.htmlA jóga nem csak a jógaszőnyegen zajlik. Az ott megtanult technikákkal elért testi és lelki egészségnek és a tudatosság gyakorlásának a mindennapokban veszed a legnagyobb hasznát. Az élet számtalan döntéshelyzetében is segítségedre lesz a jóga: a jama és nijama elvek ugyanis erkölcsi iránymutatást adnak. Ez Zsír!Thinkstock5 könyv, ami fogyásra, életmódváltásra inspirál 2016-banhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160128-fogyas-dieta-eletmod-konyvek-2016-ra.htmlFogyni nem könyvből fogsz, az biztos, viszont ha komolyan gondolod az életmódváltást, és nem szeretnél a hozzáértő netes társadalomra hagyatkozni, érdemes a könyvek között is keresgélned. Íme, 5 mű, amik segíthetnek abban, hogy idén végre sikerüljön kicsit változtatni az életmódodon! Ez Zsír!--Gyorsan, finomat, egészségeset! 4 szuper street food étterem Budapestenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20160128-street-food-budapesten-ettermek-ahol-egeszseges-etelek-is-vannak.htmlA street food nemcsak hamburgerből és hot dogból áll! Ha olasz ízekre, ázsiai különlegességekre vagy vega finomságokra vágysz, nem kell feltétlenül étteremben ücsörögnöd órákig: íme, néhány street food hely Budapesten, ahol megéri kóstolgatnod. Ez Zsír!--Készen állsz az első kihívásra? - „Februárban csak vizet iszom!”http://www.life.hu/ez-zsir/20160127-2016-a-kihivasok-eve-igy-februarban-csak-vizet-iszom.htmlKibírsz 30 napot kávé nélkül? És üdítők nélkül? Próbáld ki egy hónapig, milyen hatással van a szervezetedre, ha elhagyod a mesterséges italokat, és kizárólag az élet forrását, a legősibb elemet, a vizet fogyasztod. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.