Lábujjszkander, köpőbajnokság és bombaugró verseny – A legbizarrabb extrém sportok

szkander köpés extrém sport lábujj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meglepő versenyeket rendeznek szerte a világban. Olyanokat, amelyeket a legőrültebb álmainkban sem tudnánk kitalálni, így ezeket joggal hívják extrém sportoknak. Nézzük a legbizarrabbakat!

Köpőcsövezés

1971 óta minden júliusban megrendezik a köpőcsövezés világbajnokságát az angliai Witchamben. A csövek sokfélék, már a lézercélzós változatot is kitalálták. Lőszerként borsószemeket használnak, amiket egy 30 centiméter átmérőjű gitt céltáblába lőnek. Ebbe ugyanis beleragadnak a szemek. A versenyre bárki benevezhet, van gyerek, női és csoportos kategória is. A nevezési díjakból befolyt összeget jótékony célokra fordítják.

Lábujjszkander

A 70-es évek Angliájában egy másik őrült versenyt is kitaláltak, mégpedig a lábujjszkandert. Az első világbajnokságot 1976-ban rendezték. Wettonban, a Royal Oak nevű kocsmában tartották a versenyeket 2003-ig, majd Bentley Brook Innbe költöztették. Azóta hivatalos szabályzat alapján rendezik a világbajnokságokat. A szabályok például azt is kimondják, hogy a verseny előtt mindenkinek a lábát át kell vizsgálni. A bőrbetegségek és a hosszú köröm miatt kizárhatják az indulókat. A teljes bevételt beteg gyermekek táboroztatására ajánlják.

Bombaugró verseny

Úgy látszik, Kanadában sem kell messzire menni egy kis bolondozásért. Torontóban rendezik meg évről évre a Nemzeti Bombaugró Bajnokságot. Mivel a versenyt egy rágógumi cég szponzorálja, ezért a 2000 dolláros díj mellett egy évre elegendő rágót is kap a nyertes. A bírók nemcsak az ugrást pontozzák, hanem a választott zenét, a jelmezt, az ugródeszkára való kitáncolást, a felcsapódó vizet, és persze az ugrás keltette hullámokat is. A versenyzők 5 méter magasról ugranak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.