3+1 gyakorlat a feszes popsiért

Forrás: Youtube -
popsi feszesség sport edzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A popsi formálása minden nő számára fontos, hiszen ha már megadatott egy ilyen szép idom, miért is ne alakítanánk a lehető legszebbre. Íme, néhány gyakorlat, amivel ezt megteheted!

1.

Feküdj hasra és a lábaidat csípőszélesen nyitva nyújtsd ki. A kezeidet is nyújtsd előre. A hasadat húzd be, tartsd erősen, és így emeld egyszerre a felsőtestedet és a lábaidat a plafon felé. Fontos, hogy a felsőtestedet csak a bordakosár aljáig emeld, vagyis egy enyhe homorítást csinálj vele.

Forrás: Youtube

Tipp

Próbáld ki azt a variációt is, amikor a kézfejeket a homlokod alá helyezed, a lábadat pedig 90 fokban behajlítod, és így emeld a lábaidat a plafon felé.

2.

Feküdj a hátadra, és csipőszéles terpeszben emeld a medencédet úgy, hogy közben a popsidat és a hasadat is feszíted.

Forrás: Youtube

Tipp

Ha van otthon Fit Ball labdád, akkor a lábaidat szorosan zárva arra helyezd rá úgy, hogy nagyjából kilencven fokot zárjanak be. A lábaidat a labdán tartva az előzőekhez hasonlóan emeld a medencédet.

3.

Helyezkedj el négykézláb, csípőszéles terpeszben. A kézfejek legyenek a váll alatt, de ha kényelmesebb alkartámaszban is csinálhatod a gyakorlatot. A hátadat egyenesítsd, tartsd a hasadat, és koncentrálj arra, hogy nyújtott térddel, farizomból emeld a lábaidat úgy, hogy a medence és a derék rész meg se mozduljon.

Forrás: Youtube

Tipp

Ezt a gyakorlatot rengeteg variációban lehet végezni. Például 10 lábemelés és visszazárás után apró lábemeléseket is csinálhatsz a plafon felé. De akár a lábadat 90 fokban hajlítva is csinálhatsz emeléseket, vagy akár oldalra is kiemelheted a lábaidat.

+1

A márciusi kihívás óta imádjuk a guggolásokat. Az alapguggolást (kiindulás vállszélességű terpeszből) kombinálhatod oldalsó rúgásokkal, de végezhetsz zárt lábakkal való guggolást is, amit pedig hátrarúgásokkal lehet kiegészíteni, ráadásul a kitörésnek is többféle változata van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.