Így hízhatsz el a diétás üdítőktől - Megdöbbentő!

Forrás: Dreamstime -
Ez Zsír! üdítő szénsavas üdítő édesítőszer
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azt gondolod, már azzal sokat teszel az egészségedért, a karcsúságért, ha a hagyományosak helyett az üdítők diétás verzióit iszod? A legfrissebb kutatás szerint felesleges ez az egész cécó: a diétásnak eladott holmik egyáltalán nem egészségesebbek társaiknál. 

A Daily Mail számol be a Purdue-i Egyetem ötéves tanulmányáról. A kutatók azt állapították meg, hogy a kalóriaszegény kóla és más üdítő ugyanannyira vezethet elhízáshoz, mint a hagyományos, cukorral készített üdítők.

Forrás: Dreamstime

Bár a mesterséges cukrok kevesebb kalóriát tartalmaznak, a kutatásból kiderül,

az igazi kalóriák bevitelének hamis ígérete megzavarja és felborítja a szervezet működését.

Amikor ugyanis valódi cukrot esznek azok, akik egyébként diétás üdítőket isznak, a szervezetük nem tudja, hogyan válaszoljon. Elegendő üdítőivás után az édes ízű élelmiszerek már nem indítják be a vércukrot szabályozó hormon, azaz az inzulin természetes kiválasztását, ezután pedig a vércukorszint csökken. Ez éhséget okoz, és fokozza az édes ételek iránti vágyat. Sőt, a diétás üdítő kifárasztja az agy "jutalomközpontját" azzal, hogy folyamatosan sietteti a kielégülési vágyat.

A szakértők a kábítószer használathoz hasolítják a dolgot:

az agy végül hozzászokik ehhez a stimulációs szinthez, ami egyre több és több evéshez vezet azért, hogy az illető elérhesse a kielégülési szintet.

Az amerikai italtársaság természetesen nem ért egyet a fent leírtakkal. "Az alacsony kalóriatartalmú édesítők a leggyakrabban tanulmányozott és áttekintett élelmiszerkiegészítők közé tartoznak manapság. Biztonságos és hatékony eszközök ezek a fogyáshoz és a súlyszabályozáshoz" - vallották ők.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.