A mogyoróvaj függő édesanya 90 kilót fogyott

Forrás: Instagram/amyleroy -
betegség édesanya fogyás egészség túlsúly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amy Leroy elbúcsúzott a mogyoróvajtól, és ezzel együtt 90 kg-tól is. Nem volt könnyű, hisz eleinte sem a diéta, sem a gyomorgyűrű nem segített.

Amy egy 29 éves, két gyermekes édesanya Kentuckyból, aki nyugdíj tanácsadóként dolgozik. Sokáig komoly túlsúllyal élt együtt, 158 kilót nyomott. Ez a többi között annak is köszönhető volt, hogy

rengeteg mogyoróvajat fogyasztott, függőnek vallotta magát.

A jelentős súlyfeleslegnek köszönhetően a fiatal édesanya életminősége is megváltozott. Fizikai nehézséget jelentett megmászni néhány lépcsőfokot, vagy hazavinni az aznapi bevásárolt élelmiszereket. Gyermekeivel sem tudott érdemi időt együtt tölteni, hiszen hamar elfáradt játék közben. Természetesen ez megviselte Amyt is, és a gyerekeket is. - írta meg a DailyMail.

Forrás: Instagram/amyleroy

Arról nem is beszélve, hogy milyen egészségügyi veszélyek kereszttüzében élte a mindennapjait, amelyek bármelyik pillanatban felüthették volna a fejüket. Nagy eséllyel kaphatott volna stroke-ot, oszteoartitiszt, koszorúér-betegséget és cukorbetegséget is. Ezeket a kockázatokat mérlegelve Amy a gyomorgyűrű mellett kötött ki 2006-ban, mert úgy érezte, önerőből nem bír uralkodni magán és a megszokásain, de sajnos a speciális diéta hiányában ez sem váltotta ki a hozzá fűzött reményeket.

2 évvel ezelőtt minden megváltozott, amikor egy kalóriaszámláló alkalmazást töltött le okostelefonjára, és ennek köszönhetően kiderült, hogy

napi 4000 kalóriát fogyaszt.

Egy 29 éves nő esetében, ha Amy magasságával és egy átlagosnak mondható 60-70 kg körüli értékkel számolunk, akkor egészséges esetben 1400-1600 kalóriára lenne szükség naponta. Amy akkori értéke 2-2,5-szer volt több a határértéken belüli napi szintnél. Ez a felismerés már az édesanya számára is olyan elrettentő volt, hogy úgy határozott: változtat az életén.

Felhagyott a mogyoróvaj kontroll nélküli fogyasztásával, pontosan beállított diétát követett, rendszeresen eljárt mozogni. 90 kg-ot akasztott le a saját testéről, így

jelenleg 68 kiló a versenysúlya.

Forrás: Instagram/amyleroy

Mintha nem is ugyanarról a nőről beszélnénk, hiszen mostanra egy fantasztikusan csinos anya lett belőle, akiről nem is gondolnánk, hogy valóban két gyermek édesanyja. Végre teljes életet élhet, gátak és korlátok nélkül. Elmondása szerint rég nem volt már ilyen boldog.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.