A legfinomabb indiai a te konyhádban készül - Mutatjuk a fogásokat!

Forrás: Thinkstock -
recept főzés India sajt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagy kedvencünk az indiai házi sajt, vagyis a paneer, amihez végre megtaláltuk a legjobb receptet. Nem kell megijedni, otthon is nagyon könnyen elkészíthető, így nem kell több ezret kiadnod érte minden alkalommal, amikor megkívánod az indiait!

Hozzávalók

A paneerhoz:

  • 2 liter magasabb zsírtartalmú tej (2,8 vagy 3,5)
  • 1 citrom
Paneer, az indiai házi sajt Forrás: Thinkstock

A mártáshoz:

  • 500 g paradicsompüré
  • 140 g sűrített paradicsom
  • 1 marék kesudió
  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 ek curry tikka
Paneer paradicsommártással Forrás: Thinkstock

A tejet rakd fel főni. Amikor már nekiállna forrni, vedd le a tűzről. Kevergetés mellett nagyjából négy adagban add hozzá egy citrom levét. Ez kicsapja a tejsavót. Ha két percen belül ez nem történik meg, tegyél hozzá még citromlevet. Amikor már látványosan különválik a tejsavó, akkor bélelj ki egy szűrőt tiszta konyharuhával, és szűrd át rajta a tejet. Engedj egy kis vizet a konyharuhában maradt sajtra, hogy véletlenül se maradjon citromos az íze. Ezt követően fogd meg a konyharuha négy sarkát, és alaposan csavard ki a maradék folyadékot is a sajtból. Ezután érdemes még egy lapos szűrő fenekén pihentetni fél óráig úgy, hogy ráteszel egy edényt. Így tényleg minden kicsöpög belőle és ezzel el is készül a házi sajt. Ezt később kockákra vágva, kissé lepirítva bele is teheted a paradicsomos mártásba.

Néhány evőkanál vajon pirítsd üvegesre a hagymát. Ezután mehet bele a kétféle paradicsom és a tikka paszta is, amit nagyobb üzletekben ma már lehet kapni. A különlegességek polcán keresd. Ez adja meg az igazán indiai ízt az ételnek. Ha nem találsz, akkor a fűszerekkel kell gazdagítanod az ételt: egy kevés curry, kömény, kurkuma és koriander is mehet bele. A kesudiót közben zúzd szinte porrá, majd ez is mehet a rotyogó paradicsommártásba. Amikor összeértek az ízek, dobd hozzá a lepirított sajtot, forgasd át benne, és már kész is.

Ennyit az újévi fogadalmakról? A karácsonyi pocakot nyárig cipeljükhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170111-a-karacsonyi-pocakot-nyarig-cipeljuk.htmlHiába teszünk újévi fogadalmakat a fogyásról vagy életmódváltásról, egy új kutatás szerint az ünnepi időszakban felszedett plusz kilók általában több mint hat hónapig ragaszkodnak hozzánk – derül ki egy új tanulmányból. Ez Zsír!Thinkstock3 ok, amiért a diéta helyett életmódváltásba kezdjhttp://www.life.hu/ez-zsir/20170110-dieta-helyett-valts-eletmodot.htmlSzerintünk az a jó diéta, ami rávezet arra, hogy az életmódváltásnak van egyedül értelme. A diétának viszont semmi. Hogy miért? Íme, három ok! Ez Zsír!OrigoValami igazán finom reggelit ennél? Készíts hummuszt házilag! http://www.life.hu/ez-zsir/20170106-keszits-hummuszt-hazilag.htmlA hummusz rengetegféleképpen ízesíthető, és ami a felhasználást illeti, a lehetőségek végtelenek. Nem is csoda, hogy ez az egyik kedvenc csicseriborsós ételünk. Mutatjuk is, hogyan készül! Ez Zsír!Thinkstock3 inspiráló tanács, hogy sikerre vidd az újévi fogadalmakathttp://www.life.hu/ez-zsir/20170105-tippek-az-ujevi-fogadalmak-megtartasahoz.htmlTudtad, hogy 21 nap rendszerességre és odafigyelésre van szükség ahhoz, hogy egy elhatározásból szokás váljon? És azt, hogy a legtöbben csak 10 napig tartják az újévi fogadalmaikat? Te ne tartozz közéjük! Ez Zsír!ThinkstockMeglepő adatok a testről! Egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhaméretehttp://www.life.hu/ez-zsir/20170104-egy-atlagos-nonek-31szer-valtozik-a-ruhamerete-elete-soran.htmlTermészetesen minden nőnek ingadozik a súlya az évek alatt, de tudtátok, hogy egy átlagos nőnek 31-szer változik a ruhamérete felnőttélete során? Az ezzel kapcsolatos legutóbbi felmérés azt is megvizsgálta, milyen életesemények hajlamosítanak bennünket a leginkább hízásra. Ez Zsír!Thinkstock5 étel, ami segít, hogy kevesebbet egyél http://www.life.hu/ez-zsir/20161212-ezt-egyuk-ha-dietazunk.htmlHa fogyókúrázni akarunk, fontos, hogy változatosan táplálkozzunk, és igyekezzünk olyan ételeket fogyasztani, amelyeknek alacsony a kalóriatartalmuk. De azzal is jól járunk, ha egy kicsit becsapjuk magunkat, és olyan élelmiszereket választunk, amelyeket nem lehet gyorsan megenni, hiszen ha lassabban eszünk, kevesebb mennyiségtől is jóllakunk.Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.