Bikinialak diéta nélkül: 15 tipp, amivel könnyedén menni fog

diéta Nyár bikini fürdőruha
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Képtelen vagy lemondani a kedvenc ételeidről, de a fürdőruha nem úgy áll rajtad, ahogyan szeretnéd? Vannak olyan apró módszerek, amelyek odafigyeléssel betarthatók, és máris tettél azért, hogy jobban érezhesd magadat a bőrödben. Íme, 15 tipp, hogyan hozd magadat formába a strandszezonra. Még nem késő!
  • 1. Bűnözés után stop!

Előfordult már veled, hogy megeszel egy fél pizzát egy kis lelkiismeret furdalással meghintve, majd úgy gondolod, hogy akkor most már úgy is mindegy, eszek még egy kis csokit is? Ezt a mentalitást gyorsan el kell felejteni! Aki egyszer azt érzi, hogy a napi kalóriabevitelben már túllépte a magának szabott határt, akkor legyen erős nemet mondani legalább a második csábításra.

  • 2. Okosan nassolj!

Aki édesszájú, az is találhat megoldást, hogy kevesebb cukrot, zsírt vigyen be a szervezetébe. A kalóriaszegény nasikat ajánljuk, mint pl. müzlit zsírszegény joghurttal, cukormentes aszalt gyümölcsöket vagy tejeskávét édesítővel.

  • 3. Fogyassz sok vizet!

Minden egyes étkezés előtt igyál 1 nagy pohár vizet. Ezzel egyrészt kicsit csökken az étvágy, másrészt nő a telítettségérzet. A testünk gyakran összekeveri a szomjúságot az éhséggel, így ezt a téves érzetet legalább ki lehet küszöbölni.

Étkezés előtt egy nagy pohár víz csökkenti az étvágyat és növeli a telítettségérzetet Forrás: Shutterstock
  • 4. Égesd el a kalóriákat!

Sportolj! Egy kis kocogással a parton például 30 perc alatt 240 kcal-t égethetsz el. Ha ez nem tartozik a kedvenc mozgásfajtáid közé, akkor táncolj! 30 perc örömtánccal 135 kcal-t izzadsz le magadról.

5 sport, ami a legtöbb kalóriát égeti

A kalóriaégetés a célod? Válassz olyan sportokat, amelyek a leghatékonyabbak ebben. De mennyi kalóriát égetnek pontosan a különböző edzésformák? A cikkünkből kiderül!

  • 5. Állva telefonálj!

Amióta leáldozott a vezetékes telefonok kora, itt a lehetőség, hogy a csevegést egy kis mozgással kombináld. Ha beszélgetés közben mászkálsz, fél óra alatt akár 40 kcal-t is elcseveghetsz.

  • 6. Iktasd ki a sót!

Kevesen tudják, de 1 gramm só majdnem fél liter vizet is megköt a testben. Ez pedig a több mint fél kg pluszt is jelenthet mérlegen. A zöldségeket, salátákat felesleges is sózni, élvezd természetes, friss ízüket.

  • 7. Fogyj szórakozással!

Használd ki a nyár adta leehetőségeket: 40 perc strandröplabdázás a homokban: - 240 kcal, 10 perc fürdés a medencében: - 30 kcal, 10 perc laza úszás: - 60Kcal, 30 perc tempós úszás: - 240 Kcal, 30 perc frizbizés: - 90 kcal, 45 perc homokvárépítés: - 113 kcal, 2 óra kertészkedés: - 480 kcal, 90 perc tenisz: - 630 kcal.

40 perc strandröplabdázással a homokban 240 kcalt égethetsz el Forrás: Shutterstock
  • 8. Otthoni biciklizés

Feküdj kényelmesen a hátadra, emeld fel a lábadat és biciklizz a levegőben. Minél közelebb a tekersz a földhöz, annál jobban dolgozik a hasizom, mindeközben a nyirokkeringés is felélénkül, így megakadályozhatod a hőségben kialakuló kellemetlen ízületi gyulladás kockázatát is.

  • 9. Magnéziummal a zugevés ellen

Sokan a stressz és egyéb lelki problémák miatt az ételben keresik a pillanatnyi boldogságot. Ha te is közéjük tartozol. szedj magnéziumot akár kapszula, vagy pezsgőtabletta formájában, mert ellazít és kiegyensúlyozottabbá tesz. Fogyassz sok zöldséget, mogyorót, diót, zabpelyhet, és teljeskiőrlésű lisztből készült kenyeret.

  • 10. Aludj jól!

Aki eleget alszik, annak az étvágya is kisebb lesz. Tudósok szerint ugyanis alvás közben regenerálódik a szervezetünk, ami kalóriafelhasználással jár.

  • 11. A fogmosás segít

Ha minden étkezés után fogat mosol, az édesség utáni vágyat is elkerülheted. Utóbbit a borsmenta íze is jelentősen csökkentheti.

Étkezés utáni fogmosással az édesség utáni vágyat is elkerülheted Forrás: Shutterstock
  • 12. Húzd szorosra az övedet!

Régi módszer, de ha evés előtt minden egyes alkalommal így teszel, hamarabb megérzed majd, hogy mikor laktál jól. Nincs annál nagyobb öröm, amikor már látszik az eredmény, mert egy-egy lyukkal beljebb húzhatod az övedet.

  • 13. Hideg finomság

Nem kell lemondanod a csábító fagylaltról. Otthon is elkészítheted, jóval egészségesebb verzióban. Ha bogyós gyümölcsöket, pl. málnát, meggyet, szedret stb. keversz zsírszegény joghurtba és műanyag poharakba adagolva beteszed fagyasztóba, lelkiismeret furdalás nélkül élvezheted az ízét.

Csak 5 perc! Így készül az egészséges gyümölcsjégkrém!

Próbáld ki ezeket az egészséges hűsítő finomságokat, amiket néhány perc alatt is lazán összeállíthatsz. Mutatjuk a recepteket!
  • 14. Tévézés helyett felülés

Ahhoz, hogy könnyen elhagyjuk magunkat, a legsanszosabb az esti tévézés közbeni nasizás. Ezt elkerülendő egy kis hasizomgyakorlat segíteni fog. Keress a tévével szemben egy megfelelő helyet, akár a kanapéra is fekhetsz, húzd fel a térdeidet, kezeidet kulcsod a tarkódra, és miközben a kedvenc műsorodat nézed, végezz hasprést. Ügyelj arra, hogy minden 8. felülés után 5 mp pihenőt hagyj magadnak. A nasit meg természetesen felejtsd el.

Keress a tévével szemben egy helyet, és miközben a kedvenc műsorodat nézed, végezz hasprést Forrás: Shutterstock
  • 15. Természetes segítség

A mezei katáng az egyik legjobb emésztéskönnyítő gyógynövény. A fogyókúrát is beindítja, ha főétkezések előtt fogyasztod. 1 l forrásban lévő vízbe 2 evőkanállal téve, 2-3 perces főzéssel elkészíthető. Legalább 1 hónapig érdemes kúraszerűen fogyasztani.

Még ma is sok a téves információ a fogyókúra kapcsán: interjú Nagy Judittalhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180622-interju-nagy-judittan-a-fitten-pozitivan-bloggerevel.htmlNagy Judittal, a Fitten pozitívan bloggerével beszélgettünk arról, hogy milyen kérdésekkel keresik fel a nők, akik fogyni, formálódni szeretnének. Judit azt is elárulta, melyik testrészükkel a legelégedetlenebbek a nők, és hogy mi rá a megoldás. Ez Zsír!--Recept: kolbászos tócsni zabliszttelhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180622-recept-kolbaszos-tocsni-zabliszttel.htmlBuday Péter alternatív receptjeivel még a legkalóriadúsabb magyar fogásokat is pillanatok alatt egészségesebbé lehet varázsolni. Az egészséges életmód ugyanis nem kell hogy íztelen legyen! Sőt, a gulyáslevest, a túrós csuszát vagy éppen a töltött káposztát sem kell száműzni az étkezésükből! A Keverd újra, Buday! a finom, változatos, laktató és pénztárca barát ételekről szól! Ez Zsír!OrigoCsak rágón élt az anorexiás tinédzser: nézd meg, hogy alakult át, miután edzeni kezdetthttp://www.life.hu/ez-zsir/20180621-amanda-kristiansen-anorexias-volt-a-sport-segitett-neki-meggyogyulni.htmlNem túlzás azt állítani, hogy csont és bőr volt az anorexiában szenvedő fiatal lány, Amanda Kristiansen. Mindössze 32 kiló volt, amikor sikerült átvennie az irányítást, és legyőzte a betegséget. Nézd meg, hogy néz ki most. Ez Zsír!Origo5 fogyókúrás tipp, ami tényleg használhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180613-fogyokuras-tippek-amik-tenyleg-hasznalnak.htmlTele van az internet mindenféle jól csengő és sokat ígérő diétával, nagy részük azonban többet árt, mint használ. Éppen ezért érdemes a talán kevésbé hangzatos, mégis sokkal többet érő, egészséges életmódra rávezető tippeket megfogadni. Ez Zsír!OrigoA leginspirálóbb magyar nők a fitnesz és más sportágak területérőlhttp://www.life.hu/ez-zsir/20180613-inspiralo-magyar-sportolonok-a-fitnesz-teruleterol.htmlHa egy kis extra motivációra lenne szükséged, ideje megismerkedned ezzel az öt nagyszerű nővel, akik lépten-nyomon bizonyítják, hogy milyen remek dolog a sport, mennyi akaraterőt ad, és mennyi mindent képes kihozni az emberből. Ez Zsír!OrigoEgy szerep kedvéért hízott 23 kilót Charlize Theron: így adta lehttp://www.life.hu/ez-zsir/20180620-egy-szerep-kedveert-hizott-23-kilot-charlize-theron.htmlCharlize Theron neve és a túlsúly ritkán hangzik el egy mondaton belül, hiszen soha nem voltak problémái a kilókkal. Egy szerep kedvéért azonban több mint 20 kilót szedett fel a színésznő, aki a forgatást követően arról számolt be: meglepően nehéz volt leadni a felesleget. Ez Zsír!--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.