Modellek, akik büszkén vállalják striáikat: az ő testük sem tökéletes

modell testkép stria
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valakikről, hát a modellekről biztosan azt gondoljuk, hogy ők tökéletesek. A közösségi médiának köszönhetően azonban már nemcsak a csillogó, jól megcsinált címlapfotókat látjuk belőlük, hanem a valódi arcukat is. És vannak, akik ezt is bevállalják.

A striák a bőr nyúlására merőlegesen kialakuló lilás vagy vöröses csíkok, amelyek aztán később kifehérednek. Striák kialakulhatnak egészen fiatal korban is a gyors növekedés következtében, de terhesség után is gyakran megjelennek. Egy komolyabb fogyás miatt is felbukkanhatnak, vagy ha valaki túl gyorsan növeli az izomzatát. Ebből következik, hogy szinte bárkinek lehetnek striái, semmi szégyellnivaló nincs benne, sőt fogadjuk el, hogy striákkal együtt is lehetünk gyönyörűek. Ezt bizonyítják azok a modellek is, akik a tökéletességmítosszal leszámolva, maguk is bátran vállalják striáikat.

  • Chrissy Teigen igazi példakép. Szakácskönyvével is nagyot dobott, amiből egyébként a kalóriadúsabb ételek sem hiányoznak, de csakis egészséges, jó minőségű alapanyagokból. A legkevésbé hiú modell minden oldalát szívesen megmutatja a rajongóinak, így striáit is posztolta már a közösségi oldalára.
Chrissy Teigen Forrás: Getty Images, Instagram/chrissyteigen
  • Egyik legjobb barátnője, Cara Delevingne oldalán pózolt Jourdan Dunn, hogy bemutassák együtt elkészített tetoválásukat. A modell ezzel a striáit is felvállalta.
Jourdan Dunn Forrás: Getty Images, Instagram/bangbangnyc
  • Szerencsére nemcsak a 30 körüli modellek, de a fiatalabb korosztályhoz tartozók is kiállnak az egészséges testképért. Például a 21 éves plus isze modell, Barbie Ferreira.
Barbie Ferreira Forrás: Getty Images, Instagram/barbienox
  • Szinte hihetetlen volt, amikor a 2017-es Fantasy Bra fehérneműt viselő Jasmin Tookesról maga a Victora's Secret posztolta ki azt a képet, amelyen jól láthatóak a modell striái. Ez azért is volt nagy dolog, mert köztudomású, hogy a Victoria's Secret angyalok közé csakis a legjobb testű nők kerülhetnek, akik rengeteget sportolnak, és természetesen diétáznak is a kifutóra lépés előtt, hogy a legjobb formájukat hozzák. Az üzenet tehát egyértelmű: a világ legdögösebb női sem tökéletesek.
Jasmin Tookes Forrás: Getty Images
  • Az ausztrál származású modell, Robyn Lawley egy egészen hosszú nyílt levélben mutatta meg striáit, és beszélt arról, mennyire fontos önmagunk elfogadása.
Robyn Lawley Forrás: Getty Images, Facebook/Robyn Lawyer

A pozitív testképért folytatott harchoz egyébként nemcsak modellek, hanem márkák is csatlakoztak. 2017-ben az Asos hagyta retusálatlanul a modellek striáit, idén pedig a Boohoo divatmárka tett így.

Az Asos kampánya striás modellel. Forrás: Asos
Rejtett cukorbombák: ezeket az ételeket kerüld elhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181112-rejtett-cukorbombak-ezeket-az-eteleket-keruld-el.htmlSzinte felfoghatatlan, hogy mennyi cukrot viszünk be a szervezetünkbe a tudtunkon kívül. Aki fogyni szeretne, aki már fogyókúrázik, de mégsem ér el komoly sikereket, aki egyébként is édesszájú, vagy aki egész egyszerűen szeretne egészségesen élni, tudnia kell erről. Ez Zsír!Origo55 kilót fogyott, miután abbahagyta a fogyókúráthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181108-amanda-valentine-55-kilot-fogyott-miutan-abbahagyta-a-fogyokurat.htmlHatéves kora óta túlsúllyal küzdött, később rengeteg fogyókúrát kipróbált. Amanda Valentine végül akkor tudott lefogyni, amikor felhagyott a diétákkal, és elindult egy másik, egészségesebb, emberi léptékű úton. Ismerd meg a történetét! Ez Zsír!OrigoKáposztacsipsz: egészséges nassolnivaló a hétvégérehttp://www.life.hu/ez-zsir/20181108-kaposzta-csipsz-egeszseges-nassolnivalo-hetvegere.htmlEgy jó kis hétvégi filmezéshez bizony szükség van nassolnivalóra is. A legtöbb bolti ropogtatnivaló azonban nem éppen egészséges: vagy rengeteg só van benne, vagy annál is több adalékanyag. Most megmutatjuk egy otthon is könnyedén elkészíthető csipsz receptjét. Ez Zsír!Origo53 évesen is bomba formában van: ez Sarah Jessica Parker titkahttp://www.life.hu/ez-zsir/20181108-sarah-jessica-parker-bombaformajanak-titka.htmlSarah Jessica Parker, a Szex és New York sztárja 53 évesen is szuperjól néz ki. Nemcsak három gyermeke tartja formában, hanem a mozgás és az egészséges étrend is. Habár imádja a sajtokat, a tésztákat, de még a szalonnát is. Ez Zsír!OrigoŐszi zöldségek és gyümölcsök fogyókúrázóknakhttp://www.life.hu/ez-zsir/20181029-oszi-zoldsegek-es-gyumolcsok-fogyokurazoknak.htmlHa teheted, ősszel is válassz hazai idényzöldségeket és -gyümölcsöket. Ezzel nemcsak hogy csökkentheted az ökológiai lábnyomodat és támogathatod a hazai termelőket, de jót teszel az egészségeddel is, hiszen frissen, éretten szedett, tápanyagokban és vitaminokban gazdag élelmiszert választasz az utóérlelttel szemben. Íme öt hazai szuperétel őszre! Ez Zsír!Origo5 tipp a lapos hasérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20181107-tippek-a-lapos-hasert.htmlHa elégedetlen vagy a súlyoddal, ha csak egy kevés hasi zsír választ el az álomalaktól, akkor is bevetheted ezeket az egyszerű, de sokat érő tippeket. Lapos hasra fel! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.