életmódváltás hízás személyi edző sport
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legtöbb életmódváltóval ellentétben Joseph Bugos egyáltalán nem volt túlsúlyos kisgyerek, sőt a középiskolában végig sportolt. Aztán jött egy 180 fokos fordulat. A 30 éves férfi végül újra a kezébe vette az irányítást, és újra megtanulta szeretni önmagát. Ismerd meg Joseph történetét!

"A középiskolában a kosárlabda- és a röplabdacsapatnak is tagja voltam. A főiskolás években a sport valahogy abbamaradt, így sokkal kevésbé voltam aktív, viszont az étkezési szokásaim megmaradtak" – meséli Joseph. A most 30 éves férfi a főiskola után eszmélt csak rá, hogy a felszedett kilók egyre inkább lélekromboló hatással vannak rá.

Joseph Bugos 114 kiló volt, amikor elhatározta, hogy megváltoztatja korábbi étrendjét Forrás: Joseph Bugos

114 kiló volt, amikor eldöntötte, hogy feladja korábbi étrendjét, ami főleg gyorséttermi fogásokból állt. Sokkal nehezebb feladat volt az, hogy mentálisan is helyre tegye magát. "Elvesztettem önmagam, és magamba forduló lettem. Egyáltalán nem az az ember voltam, aki lenni szerettem volna, és hosszú ideig csak sajnálkoztam ezen. Nem szerettem magamat, de tudtam, hogy amíg ezen nem változtatok, addig társat sem fogok találni, amire már nagyon vágytam."

Joseph közel sem az az ember volt, aki lenni akart, és ez végül kellő motivációt adott számára, hogy újra a kezébe vegye az irányítást, és felelősséget vállaljon önmagáért, az egészségéért. "Elhatároztam, hogy rendszeresen edzeni fogok, és az étrendemet is megreformálom. Az edzés terén egyébként édesapám különösen nagy példakép számomra, aki 55 éves korában is napi szinten sportol."

Első lépésként lemondott a pizzáról, a tacóról és egyéb gyorséttermi ételről. Elkezdett főzni magának, odafigyelve arra, hogy az étrendje változatos, így hosszú távon is tartható legyen. Közben az edzés is rendszeressé vált, és az út közben Joseph egyre motiváltabb lett. Ennek hamar meg is lett az eredménye, 35 kilót adott le, de nem is ettől, hanem a felszedett izomtól lett igazán látványos az átalakulás.

Azért lett személyi edző, hogy másoknak is segíthessen elérni a kitűzött céljukat Forrás: Joseph Bugos

"Fizikailag és lelkileg is hihetetlen hatással volt rám a minőségi étrend és a rendszeres mozgás. Egyre több lett az energiám, az önbizalmam is nőtt, hiszen büszke voltam magamra, és mindezzel együtt járt, hogy egyre inkább szerettem önmagamat. Ez az átalakulás az egész életemet gyökeresen megváltoztatta. Ezért is lettem aztán személyi edző, hogy másoknak is segíthessek ugyanezt elérni – meséli Joseph, aki azt is elárulta, mi a fogyás titka: – Kezdd mindig kicsiben. Fokozatosan haladj előre. Ha most csak sétálni bírsz, csináld azt. Ha túl kevés zöldséget eszel, iktass be egy kicsivel többet. Sokan ott követik el a hibát, hogy túl nagy elánnal, túl sok változtatással vágnak bele, amit hosszú távon nem tudnak követni, így túl korán feladják."

Ízletes házi fűszervaj - így készítsd el!http://www.life.hu/ez-zsir/20190517-izletes-hazi-fuszervaj-recept.htmlA rendkívül egyszerűen elkészíthető fűszervaj mellé nem is kell más, csak egy ízletes kenyér vagy bagett, és már kész is a reggeli ízorgia. Ez Zsír!OrigoLeküzdhetetlen a cukor iránti vágyad? Így tehetsz ellene!http://www.life.hu/ez-zsir/20190516-lekuzdhetetlen-a-cukor-iranti-vagyad-igy-tehetsz-ellene.htmlA cukor iránti vágy rengeteg ember számára leküzdhetetlen. Gyakran sajnos már függőségről beszélhetünk, egy rendkívül egészségkárosító függőségről, ami rengeteg betegségnek is okozója lehet. A mérsékelt cukorfogyasztásra így nem csak túlsúlyosként kell odafigyelni. Következzen néhány tipp, amivel leküzdheted a cukor iránti vágyat. Ez Zsír!OrigoUnod a felüléseket? Három gyakorlat a kockahasérthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190515-gyakorlatok-a-kockahasert.htmlHabár az időjárás nem ezt mutatja, már május közepén járunk, lassan a végső hajrában, ami a nyári formát illeti. Ha te is szeretnél néhány extra hasizomgyakorlatot beiktatni a mindennapjaidba, akkor próbáld ki ezeket! Ez Zsír!OrigoSok rajtad a súlyfelesleg? Túlsúly esetén csökkenhet a vasfelszívódáshttp://www.life.hu/ez-zsir/20190514-tulsuly-eseten-csokkenhet-a-vasfelszivodas.htmlNem csak a kismamák, a vegetáriánus étrendet követők vagy éppen az aktívan sportolók veszélyeztetettek a vashiány szempontjából. A túlsúlyos férfiak és nők is érintettek, ugyanis a túlsúly csökkentheti a vas felszívódását. Ez Zsír!Origo85 kilót fogyott, miután megtanult főznihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190510-patrick-eslick-85-kilot-fogyott-amikor-megtanult-fozni.htmlPatrick Eslick gyerekkora óta túlsúlyos volt. Érzelmi evése és mindenki előtt eltitkolt homoszexualitása komoly depressziót okozott számára. A főiskola elvégzése után azonban úgy érezte, végre felelősséget kell vállalnia önmagáért. Hogyan sikerült végül lefogynia? Ismerd meg Patrick történetét! Ez Zsír!OrigoJelek arra, hogy változtatnod kell az étrendedenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190509-jelek-hogy-valtoztatnod-kell-az-etrendeden.htmlA nem megfelelő táplálkozás súlyos hiánybetegségekhez is vezethet. Ezt azonban a legrosszabb lépés lenne megvárni, érdemes minél előbb tudatos étkezésre váltani az egészségünk érdekében. Van néhány olyan jel, amely egyértelműen tudatja, hogy rosszul eszel, figyelj oda rájuk, és lépj időben! Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.