Ha betartod ezt a reggeli rutint, minden napod boldogan fog indulni

reggel rutin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészségünkhöz hozzátartozik a lelki kiegyensúlyozottság is. Azaz nemcsak a testnek, a léleknek is szüksége van törődésre, és nemcsak hébe-hóba, hanem a mindennapokban is. Ennek fontos eleme lehet, hogy már ébredésnél tudatosan odafigyelsz rá, és olyan reggeli rutint alakítasz ki, amely pozitívra hangol, így az egész napodnak boldog érzésekkel, feltöltekezve vághatsz neki. 
  • Csak 5 perc relax

Mielőtt kipattannál reggel az ágyból, adj magadnak legalább öt percet. Kezdetben talán nehéz lesz, de ne nyúlj közben a telefonodért. Ülj fel, rakd magadra a takarót, ahogyan jólesik, hunyd be a szemed és vegyél egy nagy lélegzetet. Ismételd meg párszor, és közben hagyd feltölteni magad az új nap pozitív érzéseivel. Gondold át, hogy mi várható aznap, és képzeld el, hogy minden feladatodat a lehető legjobban teljesíted.

Relaxálj az ágyban 5 percet felkelés előtt Forrás: Shutterstock
  • Hidratálj

Egy nyolcórás alvási ciklus után a tested csak úgy szomjazza a hidratálást. A legfontosabb, hogy a sejtjeidet felébreszd, így még a reggeli kávé előtt igyál meg 3 dl vizet, akár egy kevés citrommal ízesítve. Elsőre talán nehéz elhinni, de ez még jobb ébresztő, mint a kávé. A vízfogyasztásra figyelj a nap további részében is, fontos, hogy tudd, ez a jó egészségnek és a jó közérzetnek is az egyik alapja.

5 + 1 ok, amiért minden reggel igyál egy pohár vizet

A tiszta víz az egyetlen olyan élelmiszer, ami semmi mással nem pótolható. Egész egyszerűen létfontosságú az ember számára. Jótékony hatásai nélkül képtelenek lennénk egészségesen működni. Nem is tehetsz annál jobbat, mint hogy reggelente, még a kávé előtt, egy nagy pohár vízzel indítod a napot. Íme 5 + 1 ok, hogy tényleg így tegyél!

  • A reggeli a nap legfontosabb étkezése

Ugyan sokféle brit tanulmány látott már napvilágot arról, hogy valóban áll-e ez a mondás, mindenesetre feltétlenül jobban jársz, ha ez alapján cselekszel. Hiszen egy finom reggeli nemcsak a testet, de a lelket is kényezteti. Ezentúl egy rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag reggeli tényleg órákig tartó lendületet biztosít, és egyes kutatások szerint a nassolás mértékét is csökkenti, ha reggelire kiadósan és jól eszünk.

Egy finom reggeli nemcsak a testet, de a lelket is kényezteti Forrás: Shutterstock

Villámgyors egészséges reggeli 10 perc alatt

A reggeli étkezés rendkívül fontos, hiszen ekkor tudjuk újratölteni az energiaraktárunkat, ezzel pedig megalapozhatjuk az egész nap lendületét. Nem érdemes tehát kihagyni a sietős, kapkodós reggeleken sem, inkább törekedj arra, hogy minél gyorsabban tudj elkészíteni egy tápanyagokban gazdag, finom fogást. Ehhez mutatunk most három receptet!

  • Reggeli szépségrutin

Ha belegondolsz, a reggel tele van lehetőségekkel, hogy kényeztesd magad, hogy igazán jó passzba kerülj. A nőknek ugyanolyan fontos a reggeli szépségápolási rutin, mint a reggeli étkezés. Használj kellemes illatú natúrkozmetikumokat, amelyek minden érzékedre hatással vannak. Élvezd ki, hogy magaddal foglalkozol, éld meg egyfajta énidőként. Ehhez egyébként nem árt, ha időben kelsz fel, és nem csúszik el az egész reggel. De ha néha így alakul, akkor se aggódj, a legjobbakkal is előfordul.

Használj kellemes illatú natúrkozmetikumokat, amelyek minden érzékedre hatással vannak Forrás: Shutterstock
  • Pörögj fel

Ha ezek után sem tudtál felpörögni vagy pozitív hangulatba kerülni, akkor érdemes még tenni valamit, hogy ne rosszkedvvel,vagy fáradtan indulj útnak. Tedd be például a kedvenc számodat, semmi sem pörget fel úgy, mint a zene. Beindul tőle kezed-lábad, és elárasztja a testedet egy kellemes életérzés. Ennél jobban nem is indulhatna a nap. Ha van időd, táncolj egy kicsit, vagy nyújtsál, hiszen az nagyon jót tesz a testednek.

10 perces napindító torna, amit muszáj kipróbálnod

Nyáron, amikor korán világos van, sokkal szívesebben kel az ember kicsit előbb, hogy kiélvezze a hűvös reggelt. Kiváló időszak ez arra is, hogy megpróbáljunk egy kis reggeli testmozgást beiktatni a napirendünkbe. Ehhez mutatunk most egy kiváló alternatívát!

Hiába fogyózol, nem mutat kevesebbet a mérleg? Ez lehet az oka!http://www.life.hu/ez-zsir/20190808-ezert-nem-mutat-kevesebbet-a-merleg-fogyokuras-hibak.htmlÚgy érzed, mindent megteszel a hőn áhított fogyásért, mégsem sikerül elérned a kitűzött célt? Ha hetek óta nem mutat kevesebbet a mérleg, valószínűleg valamit rosszul csinálsz. Olvasd el a 10 tipikus hibát, amit a fogyókúrázók elkövetnek. Ez Zsír!--Kitiltották Kínából, a versenyzést azonban nem adja fel az ultramaratonista Lubics Szilvihttp://www.life.hu/ez-zsir/20190808-lubics-szilvit-kitiltottak-kinabol-masik-futoversenyen-indul.htmlAhogy arról mi is beszámoltunk, az ultramaratonista Lubics Szilvi az elmúlt évben az Ultra Gobi 400 elnevezésű versenyre edzett, ami éppen ma, augusztus 9-én rajtolt volna. A világ egyik legkeményebb futóversenyéről az utolsó pillanatban tiltották ki a külföldi indulókat. Szilvit megdöbbentette a váratlan hír, de aztán hamar újragondolta a lehetőségeket, hiszen ahogy ő fogalmaz: "Erős vagyok, de ahhoz nem vagyok elég erős, hogy feladjam!" Ez Zsír!OrigoEgy nagy csalódás után fogyott 60 kilót a fiatal lány: így kezdte újra tiszta lappal az életéthttp://www.life.hu/ez-zsir/20190710-kristen-mclaughlin-fogyasanak-eletmodvaltasanak-tortenete.htmlEgy ötéves kapcsolatot zárt le Kristen McLaughlin, miután a barátja megcsalta. Ezután viszont tiszta lappal újrakezdett mindent, és hamar meg is szabadult 60 kilótól, nagyjából a testsúlya felétől. Ismerd meg Kristen történetét! Ez Zsír!OrigoLapos hasra vágysz? Könnyebben elérheted, mint gondolnád!http://www.life.hu/ez-zsir/20190730-tippek-a-lapos-hasert.htmlA fogyáshoz nem feltétlenül kell drasztikus változásokat hozni. Valójában egy olyan egészséges életmódot kell kialakítani, ami hosszú távon is tartható, ami nem okoz hiánybetegségeket, hanem éppen hogy feltölti a testünket jófajta tápanyagokkal, vitaminokkal és ásványi anyagokkal, és persze mindeközben fogyni is lehet. A lapos has titka is néhány apró változtatásban rejlik. Ez Zsír!Origo10 perces hasizomtorna kezdőknek és újrakezdőknekhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190626-hasizomtorna-kezdoknek-es-ujrakezdoknek.htmlHa egy könnyed, laza és gyors tornára vágysz, ami azért kellemesen megmozgatja a hasizmodat, akkor ezt a gyakorlatsort ajánljuk. Ez Zsír!OrigoAz egész családját fogyásra buzdította az életmódváltó lány: 224 kilót adtak le összesenhttp://www.life.hu/ez-zsir/20190710-sarah-bentley-az-egesz-csaladjat-fogyasra-buzditotta-224-kilot-adott-le.htmlSarah és Dave korábbi életmódja igazi elrettentő példa lehet mindenki számára. Ám amikor már ketten csaknem 300 kilót nyomtak, Sarah rádöbbent, ez így nem mehet tovább: megváltoztatta étkezési szokásait és mozogni is elkezdett. Az eredmény persze nem maradt el. Saját életével együtt azóta a férjéét is megváltoztatta, sőt a szintén elhízott szüleik is csatlakoztak életmódváltásukhoz. Ez Zsír!Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.